Dolce & Gabbana investeert in uitbreiding winkelnetwerk

Dolce & Gabbana investeert in uitbreiding winkelnetwerk

Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana gaat volgend jaar flink investeren in een uitbreiding van het aantal winkels. Ook dit jaar werd er al veel geld gestoken in het openen of vernieuwen van winkels met producten van het Italiaanse merk, maar de honger naar expansie is duidelijk nog niet gestild.

Investering van 74 miljoen euro

Dolce & Gabbana wil in 2014 liefst 74 miljoen euro investeren in het openen van nieuwe winkels of in het renoveren van bestaande filialen, meldt de Italiaanse krant Il sole 24 ore. In de eerste helft van het nieuwe jaar moeten er dertig nieuwe winkels komen in Europa, Noord-Amerika, Azië en omgeving, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

 

Dit jaar investeerde Dolce & Gabbana ook al 54 miljoen euro in de opening van nieuwe winkels of de renovatie van verouderde winkels. De beslissing om flink te investeren in het winkelnetwerk is volgens managing director Christian Ruella een gevolg van de beslissing om twee jaar geleden de collecties van D&G te staken. Die vertegenwoordigden toen ongeveer veertig procent van de totale omzet.

Tags: