Donatella Versace zweert bont af | RetailDetail

Donatella Versace zweert bont af

Donatella Versace zweert bont af
Foto: ANDREA DELBO / Shutterstock.com

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

 

“Bont? Daar ben ik klaar mee”

Het voelt voor Donatella Versace niet langer goed om bont te gebruiken, zegt ze zelf. “Bont? Daar ben ik klaar mee”, klinkt het in 1843 Magazine, het lifestyleblad van The Economist. Hoewel het modehuis tot nu toe altijd bont heeft gebruikt en ook op de website van het luxemerk nog met bont versierde jassen te vinden zijn, wil het merk daar nu dus mee stoppen.

 

Toch valt nog af te wachten of de designster zich aan haar woord houdt, want de vorige wintercollectie van het Italiaanse modehuis bevatte nog bont en het merk heeft nog geen officieel statement ingenomen. 

 

Steeds meer merken nemen de laatste tijd weliswaar afstand van bont. Zo stopten onder meer Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Gucci en Ralph Lauren recent al met het gebruik van echte dierenpelsen.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.