Donatella Versace zweert bont af | RetailDetail

Donatella Versace zweert bont af

Donatella Versace zweert bont af
Foto: ANDREA DELBO / Shutterstock.com

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

 

“Bont? Daar ben ik klaar mee”

Het voelt voor Donatella Versace niet langer goed om bont te gebruiken, zegt ze zelf. “Bont? Daar ben ik klaar mee”, klinkt het in 1843 Magazine, het lifestyleblad van The Economist. Hoewel het modehuis tot nu toe altijd bont heeft gebruikt en ook op de website van het luxemerk nog met bont versierde jassen te vinden zijn, wil het merk daar nu dus mee stoppen.

 

Toch valt nog af te wachten of de designster zich aan haar woord houdt, want de vorige wintercollectie van het Italiaanse modehuis bevatte nog bont en het merk heeft nog geen officieel statement ingenomen. 

 

Steeds meer merken nemen de laatste tijd weliswaar afstand van bont. Zo stopten onder meer Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Gucci en Ralph Lauren recent al met het gebruik van echte dierenpelsen.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Albert Heijn wil af van plastic zakken voor AGF

11/05/2018

Onze zuiderburen doen deze maand aan "mei plasticvrij", maar ook Nederland laat zich niet onbetuigd in de strijd tegen plasticafval. De volgende in de rij is Albert Heijn, dat plastic zakken in de ban wil doen.