Doorstart voor Men At Work in Nederland

Doorstart voor Men At Work in Nederland
Foto: Men At Work

Modeketen Men At Work maakt in Nederland een doorstart. De holding Victory & Dreams, die ook eigenaar is van Miller & Monroe en Witteveen Mode, neemt de failliete keten over. Tien winkels blijven al zeker open.

 

Doorstart met al zeker 10 winkels

Victory & Dreams heeft een akkoord bereikt met de curator van Men At Work over een doorstart: de winkels in Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Sneek en Utrecht Hoog Catharijne blijven al zeker open. Ook de webshop zou in de loop van oktober weer online moeten komen. “Met de nieuwe eigenaar is een overeenkomst gesloten over alle voorraden, inventaris, intellectueel eigendom en alle lopende contracten. Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren”, laat curator Evert Baart weten.

 

Het lot van de andere winkels hangt nog onder meer af van hoe de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden en met de leveranciers lopen, klinkt het in een persbericht. Men At Work had voor het faillissement 27 winkels in Nederland, daarvan zijn er vandaag nog 19 actief. De drie Belgische winkels vonden al eerder een overnemer.

 

Vanaf nu kunnen klanten met Men At Work-cadeaubonnen deze weer in de winkels besteden en wie nog openstaande bestellingen heeft in de webshop, mag na de heropening van de online winkel iets anders uitzoeken.

 

Integratie met Miller & Monroe

Er zijn ook alle verregaande integratieplannen van Men At Work met de andere formules van Victory & Dreams: “We zien ook goede kansen voor synergie. Zo zullen op termijn de eigen merken van Men At Work (zoals Airfield, OTR en 8MM) ook in de Miller & Monroe-winkels verkocht worden. We zullen Men At Work als shop-shop in onze winkels gaan presenteren”, zegt bestuurder Philippe Hes.

 

Victory & Dreams Holding heeft vandaag in Nederland 72 winkels van het mode- en lifestylemerk Miller & Monroe en zorgde vorig jaar ook voor een doorstart van 54 winkels van Witteveen. Ook drie winkels van het Italiaanse OVS-Kids heeft de groep in portefeuille. Sinds dit voorjaar heeft de holding in Duitsland nog 180 winkels van Charles Vögele. Er werken meer dan 2.600 mensen bij de groep.