Dubieuze zakenman Lex Hes biedt op e5 Mode

Foto RetailDetail

Eén van de vier of vijf bieders op de failliete modeketen e5 Mode is de Nederlandse ondernemer Lex Hes, die een dubieus verleden heeft bij onder andere Charles Vögele en Witteveen. De vakbonden slaan alarm.

 

“Volstrekt ongeloofwaardig”

Volgens vakbond ACV Puls is de Nederlander Lex Hes één van de bieders op het failliete e5 Mode. En dat is niet naar de zin van vakbondssecretaris Sven De Scheemaeker: “Hes belooft gouden bergen maar is volstrekt ongeloofwaardig. Het kan niet dat het lot van honderden loyale medewerkers die zich decennialang ingezet hebben voor E5 Mode in handen komt van zo’n avonturier. We zullen alle juridische en syndicale middelen gebruiken om dat te beletten,” zegt hij aan De Standaard.

 

Hes blijkt inderdaad een omstreden figuur die retailbedrijven opkoopt om ze vervolgens failliet te laten gaan. Hij dook bijvoorbeeld eerder al op bij Witteveen en Charles Vögele (onder de groep Victory and Dreams), Bonita, Claudia Sträter, Miller & Monroe en Men at Work. Omdat hij in Nederland teveel in de kijker liep, verlegde hij zijn actieterrein naar België, waar hij Scapino een doorstart bezorgde onder de naam The Fashion Market – een verhaal dat ook al snel op de klippen liep.

 

De vrees van de vakbond is nu dat het met Lex Hes dezelfde kant zal opgaan als met Dirk Bron, de ondernemer die de Belgische Blokker-winkels overnam en met Mega World een complete ravage achterliet. De Scheemaeker roept de gerechtsmandatarissen op om voor solide geloofwaardige partijen te kiezen. Onder andere de Belgische modeketens ZEB en JBC zouden ook hebben geboden op (een deel van) de e5 Mode winkels.