e5 Mode vraagt bescherming tegen schuldeisers

Logo retailer e5 Mode

Kledingketen e5 mode heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Nu krijgt het bedrijf drie maanden om een doorstart te maken. De coronacrisis heeft de Belgische keten de das omgedaan, klinkt het.

 

Coronavirus genadeslag

"De coronacrisis was geen deel van ons businessplan", zegt CEO Frédéric Helderweirt in een persbericht. Sinds de sluiting van alle 68 Belgische winkels op 16 maart boekt de moderetailer een direct omzetverlies van 12 miljoen euro, net in een periode die volgens de topman commercieel zeer belangrijk is.

 

Ook voor de corona-uitbraak zat de Belgische kledingketen al in financieel zwaar weer: eind december vorig jaar is de retailer in handen gekomen van Feniks Holding, de holding van topman Helderweirt. Hij nam het bedrijf over van oprichtersfamilie Kaesteker-Talpe en lanceerde toen al een reorganisatieplan. Een onderdeel daarvan is de sluiting van de twaalf Waalse winkels.

 

Nu hoopt Helderweirt die reorganisatie verder te kunnen zetten onder gerechtelijke bescherming. De topman gaat op zoek naar potentiële nieuwe investeerders en zet het plan door om de Waalse tak af te stoten. Hij hoopt "een groot deel van de totale werkgelegenheid te vrijwaren" De keten benadrukt dat de webshop ondertussen wel gewoon open blijft en dat ook de fysieke winkels opnieuw zullen openen van zodra de semi-lockdown door de Belgische overheid wordt opgeheven.