Ecco opent derde premium store in Rotterdam

Ecco opent derde premium store in Rotterdam
Ecco

Het Deense schoenen- en tassenlabel Ecco opent vandaag een derde premium store in Nederland. Als locatie voor de nieuwe winkel werd gekozen voor een druk bezocht winkelcentrum in Rotterdam.

Nieuw Premium-concept


In het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium opent de Deense lederspecialist Ecco vandaag een premium store, die net als de winkels in Amsterdam en Utrecht een uitgangsbord moet worden van het schoenen- en lederwarenmerk. De winkel werd ruim en stijlvol ingericht met luxueuze materialen, maar straalt toch volop de Scandinavische look en feel uit waarmee het merk zich associeert.

 

“Ecco staat voor modern Deens design, dat heritage met innovatie combineert en comfort en stijl samenbrengt,” zo valt te horen bij Erik Heldoorn, Sales Director Core Europe bij Ecco: “Met het nieuwe Premium concept, dat eerder al in Hamburg en Shanghai werd toegepast, kunnen we ons ook in Nederland nog beter als merk profileren”. Behalve nieuwe winkels aan zijn portfolio toevoegen blijft Ecco ook investeren in innovatie, en dat legt de Denen geen windeieren: Ecco zag zijn omzet vorig jaar nog groeien tot 1,27 miljard euro en registreerde 185 miljoen euro brutowinst, waarmee 2017 de boeken inging als “het beste jaar ooit” voor het merk. 

 

De nieuwe premium store in Rotterdam Alexandrium opent op 30 maart de deuren en zal de huidige voorjaarscollectie van Ecco etaleren. Die is overigens ook te bewonderen in de 54 mono brand stores die het merk in Nederland heeft.