Eerste Atelier Scotch opent snel in Amsterdam | RetailDetail

Eerste Atelier Scotch opent snel in Amsterdam

Eerste Atelier Scotch opent snel in Amsterdam

Nog deze maand opent Scotch & soda de eerste vestiging van de spin-off Atelier Scotch op de Heiligeweg in Amsterdam. Het pand van de nieuwe winkel bevindt zich pal over de flagshipstore van Scotch & Soda.

Klassieke mannenmode

Atelier Scotch is de klassieke mannenmodelijn van Scotch & Soda, die vooral bestaat uit pakken, overhemden en accessoires. De spin-off krijgt nu een eigen winkel van 105 m² in Amsterdam, net iets groter dan de flagshipstore van overbuur en grote broer Scotch & Soda (100 m²).

 

Scotch & Soda opende pas in 2007 zijn eerste winkel, maar sindsdien ging de groei razendsnel: momenteel heeft het Nederlandse modemerk meer dan 110 eigen winkels en wordt het ook nog eens verkocht in meer dan 8.000 andere verkooppunten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.