Eerste Duitse winkel Caroline Biss geopend | RetailDetail

Eerste Duitse winkel Caroline Biss geopend

Eerste Duitse winkel Caroline Biss geopend

Het Belgische modemerk Caroline Biss heeft zijn eerste Duitse winkel geopend in Düsseldorf. Het is de eerste keer dat het merk een stap zet buiten de Benelux, al is er meteen expansie gepland naar Keulen.

Duits cliënteel tegemoet komen

De nieuwe vestiging van Caroline Biss is te vinden aan de Grabenstrasse in Düsseldorf en heeft een oppervlakte van 200 m². De keuze voor Düsseldorf is geen toevallige: dat is immers de Duitse modestad bij uitstek, met bovendien een sterke winkelkern.

 

“In sommige van onze Belgische en Nederlandse winkels hebben wij al een bescheiden Duits cliënteel: vrouwen die tijdens hun vakantie in bijvoorbeeld Knokke, Antwerpen of Maastricht onze winkels bezoeken. De meesten onder hen mogen we elk seizoen opnieuw verwelkomen, dus hebben we besloten om deze dames letterlijk en figuurlijk tegemoet te komen”, aldus CEO Bart Saelen.

 

Caroline Biss is te vinden in multimerkenwinkels, maar heeft ook een netwerk eigen winkels: vijftien in België, negen in Nederland en twee in Luxemburg. In België ziet het merk geen ruimte meer voor groei, maar in Nederland wil het ook nog een aantal winkels openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.