Eerste Nederlandse The Athlete’s Foot geopend | RetailDetail

Eerste Nederlandse The Athlete’s Foot geopend

Eerste Nederlandse The Athlete’s Foot geopend

Sneakerketen The Athlete's Foot heeft vorige week vrijdag zijn eerste winkel in Nederland geopend, in Hoorn. Deze week zal er ook een tweede winkel volgen in Zoetermeer.

Omgevormde COACH

De winkel van The Athlete's Foot in Hoorn is een voormalig filiaal van COACH, een keten waarvan alle winkels volgend jaar zullen worden omgebouwd naar het nieuwe concept. COACH heeft momenteel een vijftigtal winkels in Nederland. De winkel in Zoetermeer is daarentegen een volledig nieuwe winkel.

 

The Athlete's Foot verkoopt sneakers van alle grote merken, zoals Nike en Adidas, en lanceert binnenkort een eigen merk onder de naam The Athlete's Foot Only.

 

De keten is momenteel te vinden in 27 landen en haalt met ongeveer 400 winkels een omzet van 260 miljoen euro. Tegen 2020 wil de keten wereldwijd meer dan duizend winkels hebben. De Nederlandse winkels van de keten worden uitgebaat door Euretco.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.