Eerste pand Brantano weer open (en dicht) als vanHaren

Eerste pand Brantano weer open (en dicht) als vanHaren
Foto vanHaren

De Nederlandse schoenketen vanHaren maakt snelheid met de ombouw van de overgenomen panden van het failliete Brantano: afgelopen zaterdag ging de eerste verbouwde winkel opnieuw open, vandaag moest die uiteraard alweer dicht.

 

Eerste van 40 verbouwingen

Het gaat om de winkel in Tielt-Winge, aan het bekende Gouden Kruispunt. Het pand werd op korte tijd omgebouwd naar het vanHaren winkelconcept en kon zaterdag de deuren weer openen. De verbouwingen namen dus minder dan een maand in beslag: de Nederlanders begonnen namelijk op 1 oktober met de eerste verbouwingen in België. In totaal zal vanHaren 40 winkels verbouwen: die panden nam de keten over van de failliete modegroep FNG. Daardoor zal de Nederlandse schoenketen op termijn 56 winkels hebben in België. Om die sterke groei in goede banen te leiden, heeft het bedrijf een team aangesteld onder leiding van Bie Buelens aangesteld als 'Chief Transformation Officer'.
 

De heropening afgelopen weekend was uiteindelijk van korte duur, aangezien alle niet-essentiële winkels in België gedurende minstens zes weken de deuren moeten sluiten. Schoenwinkels kregen geen uitzondering, maar mogen wel afhaal- en leverdiensten organiseren. In welke mate de strengere coronamaatregelen de verdere verbouwingsplannen van vanHaren zullen treffen, is niet duidelijk.