Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge
Kiabi.be

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

 

“Hybride winkel”

“De Vlamingen vinden online al de weg naar Kiabi”, zegt countryleader Aalrik van Straten. “We zijn blij dat we hen straks ook in de winkel zelf kunnen verwelkomen, waar shopplezier voor het hele gezin centraal staat.” 

 

Voor zijn eerste Vlaamse winkel liet Kiabi zijn oog vallen op een pand van 1.550 m² met twee verdiepingen in de Steenstraat, de drukke winkelstraat in het centrum van de stad. Zoals het een bijdetijdse retailer past, zet Kiabi daarbij ook sterk in op interactieve technologie. “Je e-reservatie volgen, de virtuele catalogus doorbladeren, een artikel online reserveren of de stock van een andere winkel raadplegen, het kan allemaal in de Belgische winkels van KIABI. We werken met het model van een hybride winkel die zich vormt naar het gedrag en de wensen van de klanten op lokaal niveau”, aldus nog Aalrik van Straten.

 

Kiabi werd in 1978 opgericht in Noord-Frankrijk en telt momenteel al 493 winkels, waarvan 151 buiten Frankrijk. De Franse nummer 1 van de confectie telt 10.000 medewerkers in 15 landen en boekte vorig jaar omzet van 1,9 miljard euro, een groei van 7% tegenover het jaar voordien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.