Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop
Foto: Shutterstock

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.

 

Problemen met leveringen

Oprichter en ex-schaatser Yuri Solinger had het eerste kwartaal van 2018 “een hele slechte” genoemd. Sinds begin dit jaar waren er problemen met de leveringen: niet alleen via sociale media en op reviewsites weerklonken veel klachten van ontevreden klanten, de Groningse webshop werd zelfs op het matje geroepen in het televisieprogramma Kassa. DHL en Post NL zouden ondertussen zelfs weigeren om nog voor Athleteshop te leveren, meent RTV Noord te weten.

 

Ook steeds meer leveranciers zetten de samenwerking met de webretailer stop. Het bedrijf zou voor vijf miljoen euro aan schulden hebben en een poging om nog meer uitstel voor betalingen te krijgen bij leveranciers liep op niks uit. De voorbije weken werd een regeling voorgesteld aan de schuldeisers, waarbij Athleteshop hen pas in 2019 zou betalen, maar dan wel met toevoeging van een zekere rente. Als 85% van de schuldeisers met de regeling had ingestemd, was een investeerder bereid geweest om nog geld in het bedrijf te pompen en het zo alsnog te redden. De benodigde meerderheid werd echter niet gevonden.

 

Eind 2017 had Athleteshop nochtans pas een nieuw magazijn van liefst 8.000 m² in gebruik genomen. Het was al het tweede magazijn in minder dan tweeënhalf jaar tijd. Precies die snelle groei heeft het bedrijf weliswaar de das omgedaan, meent Solinger, die enkele weken geleden nog liet optekenen: “We groeien nog steeds hard en dan gaat er wel eens wat verkeerd.” Er werkten tussen de 150 en 200 mensen in het Groningse bedrijf, dat zo’n 150.000 producten leverde in vijftien landen.