Eric Coorens krijgt leiding over Macintosh Fashion NL

Eric Coorens krijgt leiding over Macintosh Fashion NL

Om de directe betrokkenheid bij de winkeloperaties te versterken en om de verantwoordelijkheid voor de resultaten in Fashion groter te maken bij de landendirecties, heeft de raad van bestuur van Macintosh Retail Group enkele veranderingen doorgevoerd op bestuurlijk niveau. Zo krijgt Eric Coorens de operationele leiding over Macintosh Fashion NL.

Ook nog COO en lid Raad van Bestuur

Eric Coorens is momenteel al lid van de Raad van Bestuur en COO en hij zal dat ook blijven, terwijl hij zijn nieuwe functie uitoefent. Dat wil zeggen dat hij naast de leiding over Macintosh Fashion NL ook nog verantwoordelijk zal zijn voor Macintosh Azië, leveranciersmanagement, groothandel en verantwoord ondernemen.

 

De plaatselijke besturen voor BeLux en het Verenigd Koninkrijk zullen voortaan rechtstreeks aan CEO Frank De Moor rapporteren. Zo zal de CEO nauwer betrokken worden bij de formules in die landen en zal de verantwoordelijkheid van beide landen voor hun eigen resultaten groter worden.

 

"Transformatie naar beste crosschannelschoenenretailer"

"Door deze wijzigingen komt er nog meer focus te liggen op de directe winstverantwoordelijkheid van de landenorganisaties. Eric Coorens is met zijn langjarige online- en offline retailervaring bij uitstek geschikt om leiding te geven aan Fashion NL. Hij is in staat om in de huidige moeilijke retailmarkt de juiste commerciële keuzes te maken en in te spelen op het veranderende verdienmodel", wist CEO Frank De Moor te vertellen over de wijzigingen binnen het bedrijf.

 

"Ik verwacht dat de transformatie van Fashion NL naar de beste crosschannelschoenenretailer van Nederland hiermee een essentiële impuls zal krijgen. Eric Coorens blijft zijn kennis en ervaring tegelijkertijd ook aanwenden ten behoeve van de Macintosh groep", heet het nog.

 

Bij Macintosh Fashion NL behoren de ketens Scapino, Dolcis, Manfield, Invito, PRO OO31, Steve Madden en Intreza.nl. Samen zijn die goed voor 465 winkels en 7 webshops in Nederland.

Tags: