Esenzo opent zesde winkel in Meerhout

Esenzo opent zesde winkel in Meerhout
Esenzo (Facebook)

Gisterenavond is de zesde Esenzo-damesmodewinkel plechtig geopend in Meerhout. De keten verschaft intussen werk aan 23 mensen.

 

Geen ervaring

Twaalf jaar nadat Johan Troonbeeckx en Esther Willems een eerste winkel in Oevel openden, bestaat hun modeketen uit zes multimerkenboetieks voor dames in de Antwerpse Kempen, Limburg en Vlaams-Brabant. "De dameskleding die we aanbieden, richt zich op dames van 30 tot 60 jaar en ouder”, vertelt Troonbeeckx aan de Gazet van Antwerpen. Het gaat om merken als Essentiel, Liu Jo, Guess, Kocca en Marie Méro.

 

"Op 1 maart 2008 openden we het winkeltje in Oevel, vier jaar later volgde de eerste overname, van een winkel in Testelt. Daarna volgden Neerpelt, Hasselt en Grobbendonk. En nu Meerhout, waar we over 600 m² aan ruimte beschikken", voegt Willems toe.

 

Het koppel stapte in de modewereld zonder enige ervaring in de sector. Toch is het een succesverhaal geworden, ondanks de opkomende e-commerce: "Onze klanten willen de stoffen van de kleding nog voelen, ter plaatse passen en raad vragen aan onze ervaren verkoopsters. Wie zich van boven tot onder in het nieuw wil steken, komt naar winkels als de onze, en bestelt niet online", besluit Troonbeeckx.