Esprit heeft nieuwe CEO

Shutterstock.com

Esprit heeft de 56-jarige Amerikaan Mark Daley aangesteld als nieuwe CEO. Hem wacht de zware taak om het tij bij de modeketen te keren.

 

Ruime ervaring

Daley heeft 30 jaar ervaring in de retailindustrie en volgt Anders Kristiansen op. De voorbije jaren was hij CEO bij Billy Reid, waar hij een herstructurering doorvoerde en vorm gaf aan een nieuw strategisch groeiplan. Voordien bekleedde Daley diverse leidinggevende functies bij onder meer Augustinus Bader Group, Dean & Deluca en Ralph Lauren.

 

Naast de aanstelling van een nieuwe CEO heeft het management van Esprit nog verschillende wijzigingen ondergaan. Zo is Dr. Wan Yung Ting benoemd tot Chief Product Development Officer van het modebedrijf. Verder zijn meerdere leden van de raad van bestuur afgetreden, maar er zijn ook enkele nieuwe leden benoemd.

 

Daley staat voor een loodzware opdracht. Esprit werkt al sinds 2018 aan een ommekeer, maar lijkt in werkelijkheid steeds verder achteruit te boeren. Mede door de coronacrisis moest de Duitse tak van het bedrijf in de lente van dit jaar bescherming tegen schuldeisers vragen. Maar écht onrustwekkend is (het gebrek aan) de ontwikkeling van de e-commerce: terwijl zowat alle modemerken het voorbije jaar online groeiden, daalde de internetverkoop van Esprit nog met 9%.