Esprit sluit helft Duitse winkels, schrapt 1200 jobs

Esprit sluit helft Duitse winkels, schrapt 1200 jobs
Foto: Shutterstock.com

Modeketen Esprit gaat de helft van zijn honderd Duitse winkels sluiten: daarbij verliezen 1100 mensen hun baan. Eind maart vroeg en kreeg de Duitse tak van de retailer bescherming tegen schuldeisers.

 

Jaarlijkse besparing van 100 miljoen

Esprit heeft van de rechtbank van Düsseldorf groen licht gekregen voor zijn herstructurering: de belangrijkste elementen van het plan zijn het ontslag van 1200 medewerkers (waarvan honderd in Hong Kong) en de sluiting van vijftig winkels tegen eind november. Het gaat om 800 winkelmedewerkers en 300 andere personeelsleden in Duitsland, schrijft FashionUnited. De winkelsluitingen in Duitsland komen bovenop de reeds aangekondigde sluiting van 56 Aziatische filialen.

 

"De impact van covid-19, de daaropvolgende overheidsmaatregelen en de economische crisis hebben vooral de mode-industrie geraakt", zei CEO Anders Kristiansen. "Deze ongekende situatie heeft ons verplicht om onze kostenstructuur verder te evalueren en kansen voor ons geweldige merk te behouden."

 

Esprit zegt dat de uitvoering van het plan een jaarlijkse besparing van meer dan 100 miljoen euro zal opleveren. Het bedrijf houdt wel rekening met een éénmalige kost van 55 miljoen euro.