Etam Groep bekijkt mogelijkheden na uitstel van betaling

Etam Groep bekijkt mogelijkheden na uitstel van betaling

Een Haagse rechter heeft beslist dat Etam Groep het uitstel van betaling krijgt, dat gisteren door de modegroep was aangevraagd. Twee bewindvoerders kijken nu wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst van het bedrijf.

Verschillende opties

De twee bewindvoerders zullen een inventaris opmaken en daarna aan de rechter uitleggen of er nog een toekomst is voor het bedrijf. Daarna wordt beslist welke opties Etam Groep heeft: het bedrijf kan er volledig mee ophouden, er kan gezocht worden naar een overnemer of er kan een doorstart komen in afgeslankte vorm.

 

Voorlopig blijven de 2200 medewerkers van de groep dus in het ongewisse. Zij kunnen wel nog blijven verder werken en hun salaris zal gewoon betaald worden.

 

Etam Groep hoopte de voorbije jaren het tij te keren door in te zetten op online verkoop, maar ook dat werd geen compleet succes. "Ondanks de doorgevoerde organisatie- en kostenaanpassingen is het Etam de afgelopen tijd niet gelukt om zich aan de nieuwe marktomstandigheden aan te passen", schreef het management gisteren in een persbericht. Het bedrijf zit al een tijdje in moeilijkheden en moest de voorbije jaren al 240 medewerkers ontslaan.

Tags: