Etam Groep bekijkt mogelijkheden na uitstel van betaling | RetailDetail

Etam Groep bekijkt mogelijkheden na uitstel van betaling

Etam Groep bekijkt mogelijkheden na uitstel van betaling

Een Haagse rechter heeft beslist dat Etam Groep het uitstel van betaling krijgt, dat gisteren door de modegroep was aangevraagd. Twee bewindvoerders kijken nu wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst van het bedrijf.

Verschillende opties

De twee bewindvoerders zullen een inventaris opmaken en daarna aan de rechter uitleggen of er nog een toekomst is voor het bedrijf. Daarna wordt beslist welke opties Etam Groep heeft: het bedrijf kan er volledig mee ophouden, er kan gezocht worden naar een overnemer of er kan een doorstart komen in afgeslankte vorm.

 

Voorlopig blijven de 2200 medewerkers van de groep dus in het ongewisse. Zij kunnen wel nog blijven verder werken en hun salaris zal gewoon betaald worden.

 

Etam Groep hoopte de voorbije jaren het tij te keren door in te zetten op online verkoop, maar ook dat werd geen compleet succes. "Ondanks de doorgevoerde organisatie- en kostenaanpassingen is het Etam de afgelopen tijd niet gelukt om zich aan de nieuwe marktomstandigheden aan te passen", schreef het management gisteren in een persbericht. Het bedrijf zit al een tijdje in moeilijkheden en moest de voorbije jaren al 240 medewerkers ontslaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.