Etam Groep failliet, maar winkels blijven open | RetailDetail

Etam Groep failliet, maar winkels blijven open

Etam Groep failliet, maar winkels blijven open

Het Nederlandse Etam Groep, bekend van Miss Etam en Promiss, is failliet verklaard ondanks het uitstel van betaling dat het bedrijf twee weken geleden had gevraagd en gekregen. Toch blijven de winkels gewoon open, in de hoop op een snelle doorstart.

Doorstart mogelijk

De bewindvoerders lieten al weten dat er heel wat interesse is in het bedrijf: liefst veertien partijen zouden zich gemeld hebben om te praten over een mogelijke overname van Etam Groep Retail. Om een doorstart te vereenvoudigen, blijven de winkels van Miss Etam en Promiss gewoon open.

 

De Etam Groep heeft het al een tijdje bijzonder moeilijk: de laatste financiële cijfers dateren al van 2012/2013, toen het bedrijf een flink verlies leed. Sindsdien moest het twee maal een reorganisatie doorvoeren, waarbij al 240 mensen hun baan verloren. Het modebedrijf heeft momenteel meer dan 2.000 mensen in dienst.

 

Het Nederlandse familiebedrijf Etam Groep valt niet te verwarren met de Franse textielgroep Etam Développement, dat wereldwijd actief is met de ketens Etam, Undiz en 1.2.3.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.