Etam Groep failliet, maar winkels blijven open

Etam Groep failliet, maar winkels blijven open

Het Nederlandse Etam Groep, bekend van Miss Etam en Promiss, is failliet verklaard ondanks het uitstel van betaling dat het bedrijf twee weken geleden had gevraagd en gekregen. Toch blijven de winkels gewoon open, in de hoop op een snelle doorstart.

Doorstart mogelijk

De bewindvoerders lieten al weten dat er heel wat interesse is in het bedrijf: liefst veertien partijen zouden zich gemeld hebben om te praten over een mogelijke overname van Etam Groep Retail. Om een doorstart te vereenvoudigen, blijven de winkels van Miss Etam en Promiss gewoon open.

 

De Etam Groep heeft het al een tijdje bijzonder moeilijk: de laatste financiële cijfers dateren al van 2012/2013, toen het bedrijf een flink verlies leed. Sindsdien moest het twee maal een reorganisatie doorvoeren, waarbij al 240 mensen hun baan verloren. Het modebedrijf heeft momenteel meer dan 2.000 mensen in dienst.

 

Het Nederlandse familiebedrijf Etam Groep valt niet te verwarren met de Franse textielgroep Etam Développement, dat wereldwijd actief is met de ketens Etam, Undiz en 1.2.3.

Tags: