Etam Groep failliet, maar winkels blijven open | RetailDetail

Etam Groep failliet, maar winkels blijven open

Etam Groep failliet, maar winkels blijven open

Het Nederlandse Etam Groep, bekend van Miss Etam en Promiss, is failliet verklaard ondanks het uitstel van betaling dat het bedrijf twee weken geleden had gevraagd en gekregen. Toch blijven de winkels gewoon open, in de hoop op een snelle doorstart.

Doorstart mogelijk

De bewindvoerders lieten al weten dat er heel wat interesse is in het bedrijf: liefst veertien partijen zouden zich gemeld hebben om te praten over een mogelijke overname van Etam Groep Retail. Om een doorstart te vereenvoudigen, blijven de winkels van Miss Etam en Promiss gewoon open.

 

De Etam Groep heeft het al een tijdje bijzonder moeilijk: de laatste financiële cijfers dateren al van 2012/2013, toen het bedrijf een flink verlies leed. Sindsdien moest het twee maal een reorganisatie doorvoeren, waarbij al 240 mensen hun baan verloren. Het modebedrijf heeft momenteel meer dan 2.000 mensen in dienst.

 

Het Nederlandse familiebedrijf Etam Groep valt niet te verwarren met de Franse textielgroep Etam Développement, dat wereldwijd actief is met de ketens Etam, Undiz en 1.2.3.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.