Etam Groep gaat opnieuw herstructureren | RetailDetail

Etam Groep gaat opnieuw herstructureren

Etam Groep gaat opnieuw herstructureren

Etam Groep gaat voor de tweede keer in een paar jaar een herstructurering doorvoeren, ditmaal op het hoofdkantoor in Zoetermeer. De Nederlandse modegroep boven Miss Etam en Promiss heeft het de laatste jaren bijzonder moeilijk.

65 banen weg

Door de herstructurering staan 65 banen op de tocht op het hoofdkantoor. Toen Etam Groep in 2013 een eerste keer reorganiseerde, verloren 140 van de toen 2.200 werknemers hun baan. Veertig van de verloren banen waren toen ook al op het hoofdkantoor.

 

De exacte bedrijfsresultaten van Etam Groep zijn niet bekend: de laatste vrijgegeven cijfers stammen uit 2010/2011, toen het bedrijf op een omzet van 238 miljoen euro een verlies leed van 3,3 miljoen euro. Tijdens een rechtszaak met een werknemer kwamen echter ook cijfers uit 2012 en 2013 naar boven: in 2012 zou Etam Groep een verlies van 2,8 miljoen euro geleden hebben, in 2012/2013 zou het verlies weer "in de miljoen lopen". CEO John van Ent had eerder al laten verstaan in het boekjaar 2014/2015 opnieuw positieve cijfers te willen hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.