"Etam Groep lijdt al jaren flinke verliezen" | RetailDetail

"Etam Groep lijdt al jaren flinke verliezen"

"Etam Groep lijdt al jaren flinke verliezen"

De Etam-groep zou volgens enkele rapporten al enkele jaren enkele miljoenen verlies lijden. Dat blijkt uit een rechtbankverslag van een zaak tussen een werkneemster van het bedrijf en de Etam Groep.

Verlies van enkele miljoenen

De laatste openbare cijfers van de Etam Groep dateren al van het boekjaar 2010/2011, toen de modegroep en het moederbedrijf van Miss Etam en Promiss een verlies leed van 3,3 miljoen euro op een omzet van 238 miljoen euro. Het Financieele Dagblad heeft nu echter een rechtbankverslag kunnen inkijken, waaruit blijkt dat ook in de daaropvolgende jaren enkele miljoenen verlies werd geleden door de Etam Groep.

 

In het verslag staat te lezen dat de Etam Groep in 2011/12 een verlies leed van 2,8 miljoen euro, een bijzondere bate niet meegerekend. Daarnaast wordt ook gemeld dat in het boekjaar 2012/2013 een verlies is geleden dat in de miljoenen loopt.

 

Reorganisatie

Sinds vorig jaar zit de Etam Groep midden in een stevige reorganisatie, waarbij al 140 mensen hun baan verloren. Volgens het bedrijf was dat "bittere noodzaak": "Het fenomeen webwinkels en de economische crisis zetten de resultaten en de vermogenspositie van de gehele Etam Groep onder druk. Indien zou zijn nagelaten te reorganiseren was het gevolg dat slecht draaiende winkels hadden moeten sluiten", staat te lezen in het verslag.

 

Daarnaast werd ook flink geïnvesteerd in het online segment, waardoor de Etam Groep volgens marktonderzoeker GfK vorig jaar de snelst groeiende webwinkelier was. Eind vorig jaar liet CEO John van den Ent ook weten dat hij graag verder wil uitbreiden in het buitenland, zowel online als met fysieke winkels. Daarnaast wordt er ook gedacht aan een nieuw concept met kleinere winkels of click&collect-punten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).