"Etam Groep lijdt al jaren flinke verliezen" | RetailDetail

"Etam Groep lijdt al jaren flinke verliezen"

"Etam Groep lijdt al jaren flinke verliezen"

De Etam-groep zou volgens enkele rapporten al enkele jaren enkele miljoenen verlies lijden. Dat blijkt uit een rechtbankverslag van een zaak tussen een werkneemster van het bedrijf en de Etam Groep.

Verlies van enkele miljoenen

De laatste openbare cijfers van de Etam Groep dateren al van het boekjaar 2010/2011, toen de modegroep en het moederbedrijf van Miss Etam en Promiss een verlies leed van 3,3 miljoen euro op een omzet van 238 miljoen euro. Het Financieele Dagblad heeft nu echter een rechtbankverslag kunnen inkijken, waaruit blijkt dat ook in de daaropvolgende jaren enkele miljoenen verlies werd geleden door de Etam Groep.

 

In het verslag staat te lezen dat de Etam Groep in 2011/12 een verlies leed van 2,8 miljoen euro, een bijzondere bate niet meegerekend. Daarnaast wordt ook gemeld dat in het boekjaar 2012/2013 een verlies is geleden dat in de miljoenen loopt.

 

Reorganisatie

Sinds vorig jaar zit de Etam Groep midden in een stevige reorganisatie, waarbij al 140 mensen hun baan verloren. Volgens het bedrijf was dat "bittere noodzaak": "Het fenomeen webwinkels en de economische crisis zetten de resultaten en de vermogenspositie van de gehele Etam Groep onder druk. Indien zou zijn nagelaten te reorganiseren was het gevolg dat slecht draaiende winkels hadden moeten sluiten", staat te lezen in het verslag.

 

Daarnaast werd ook flink geïnvesteerd in het online segment, waardoor de Etam Groep volgens marktonderzoeker GfK vorig jaar de snelst groeiende webwinkelier was. Eind vorig jaar liet CEO John van den Ent ook weten dat hij graag verder wil uitbreiden in het buitenland, zowel online als met fysieke winkels. Daarnaast wordt er ook gedacht aan een nieuw concept met kleinere winkels of click&collect-punten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.