Etrias neemt De Schoenenfabriek over | RetailDetail

Etrias neemt De Schoenenfabriek over

Etrias neemt De Schoenenfabriek over

Webwinkelgroep Etrias Lifestyle Stores neemt deschoenenfabriek.nl over. De schoenenverkoper, die in maart failliet werd verklaard, krijgt daarmee een doorstart.

Te snelle groei

De Schoenenfabriek ging in maart over de kop, toen de huisbankiers de geldkraan dichtdraaiden omdat het bedrijf zijn doelstellingen niet haalde. Zo keek het vorig jaar nog aan tegen een verlies van 1,9 miljoen euro op een omzet van 4,1 miljoen euro.

 

Oprichter en eigenaar Berend Ziengs schreef dit toe aan een te snelle groei. Na de opstart in 2013, kwam er in korte tijd naast de online winkel ook een netwerk van een vijftal fysieke verkooppunten. Daarbij werden grote voorraden aangehouden. Ziengs had voor De Schoenenfabriek een apart concept bedacht: hij legde zich toe op exclusieve collecties die in een industriële omgeving werden gepresenteerd en kreeg daar ook verschillende prijzen voor, zoals die voor beste klantenervaring.

 

Nieuwe kans voor webwinkel

De fysieke verkooppunten van de keten in Asse, Groningen, Leeuwarden en Zwolle gingen de voorbije weken echter noodgedwongen dicht, terwijl die in Nijkerk eerder al de deuren sloot.

 

Via de overname van Etrias krijgt de online winkel van De Schoenenfabriek wel een nieuwe kans. Die vormt een mooie aanvulling op het aanbod van de webwinkelgroep, dat al vijftig gespecialiseerde online verkoopplatformen omvat voor de slaapkamer, badkamer en keuken, maar met ook verschillende producten voor onderweg, outdoorartikelen, speelgoed en huisdieren in het aanbod hebben.

 

De meeste merken van De Schoenenfabriek zullen daarnaast ook worden verkocht in de enige fysieke winkel van Etrias in Vught.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.