Etrias neemt De Schoenenfabriek over

Etrias neemt De Schoenenfabriek over

Webwinkelgroep Etrias Lifestyle Stores neemt deschoenenfabriek.nl over. De schoenenverkoper, die in maart failliet werd verklaard, krijgt daarmee een doorstart.

Te snelle groei

De Schoenenfabriek ging in maart over de kop, toen de huisbankiers de geldkraan dichtdraaiden omdat het bedrijf zijn doelstellingen niet haalde. Zo keek het vorig jaar nog aan tegen een verlies van 1,9 miljoen euro op een omzet van 4,1 miljoen euro.

 

Oprichter en eigenaar Berend Ziengs schreef dit toe aan een te snelle groei. Na de opstart in 2013, kwam er in korte tijd naast de online winkel ook een netwerk van een vijftal fysieke verkooppunten. Daarbij werden grote voorraden aangehouden. Ziengs had voor De Schoenenfabriek een apart concept bedacht: hij legde zich toe op exclusieve collecties die in een industriële omgeving werden gepresenteerd en kreeg daar ook verschillende prijzen voor, zoals die voor beste klantenervaring.

 

Nieuwe kans voor webwinkel

De fysieke verkooppunten van de keten in Asse, Groningen, Leeuwarden en Zwolle gingen de voorbije weken echter noodgedwongen dicht, terwijl die in Nijkerk eerder al de deuren sloot.

 

Via de overname van Etrias krijgt de online winkel van De Schoenenfabriek wel een nieuwe kans. Die vormt een mooie aanvulling op het aanbod van de webwinkelgroep, dat al vijftig gespecialiseerde online verkoopplatformen omvat voor de slaapkamer, badkamer en keuken, maar met ook verschillende producten voor onderweg, outdoorartikelen, speelgoed en huisdieren in het aanbod hebben.

 

De meeste merken van De Schoenenfabriek zullen daarnaast ook worden verkocht in de enige fysieke winkel van Etrias in Vught.