Euro Shoe Group heeft grote expansieplannen

Euro Shoe Group heeft grote expansieplannen

Euro Shoe Group, het moederbedrijf van ketens als Bristol, Shoe Discount en Avance, wil de komende jaren fors uitbreiden in België en Nederland. Momenteel heeft het bedrijf al meer dan 300 winkels in de Benelux.

Volgende week meer nieuws

De komende jaren moeten er daar een pak bijkomen. Zo wil het onder andere in Nederland alvast tientallen nieuwe vestigingen openen van Bristol. Ook in België zal er werk gemaakt worden van expansie. Hoeveel winkels er exact op de planning staan, is nog niet bekend. "Maar het gaat om een interessant aantal, zeker tientallen", aldus de woordvoerster van het retailbedrijf aan RTL Z.

 

Volgende week zal de Euro Shoe Group zijn plannen volledig uit de doeken doen. De expansieplannen zijn alvast opvallend, want de rest van de markt heeft het al jaren moeilijk. Zo gingen er al verschillende ketens failliet, zoals Schoenenreus, Scapino en Dolcis. De Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van die twee laatste, werd op een bepaald moment trouwens bijna gered door de Euro Shoe Group, maar die fusie kwam er uiteindelijk niet door, waarna Macintosh de boeken moest neerleggen.