Euro Shoe Group heeft grote expansieplannen

Euro Shoe Group heeft grote expansieplannen

Euro Shoe Group heeft grote expansieplannen

Euro Shoe Group, het moederbedrijf van ketens als Bristol, Shoe Discount en Avance, wil de komende jaren fors uitbreiden in België en Nederland. Momenteel heeft het bedrijf al meer dan 300 winkels in de Benelux.

Volgende week meer nieuws

De komende jaren moeten er daar een pak bijkomen. Zo wil het onder andere in Nederland alvast tientallen nieuwe vestigingen openen van Bristol. Ook in België zal er werk gemaakt worden van expansie. Hoeveel winkels er exact op de planning staan, is nog niet bekend. "Maar het gaat om een interessant aantal, zeker tientallen", aldus de woordvoerster van het retailbedrijf aan RTL Z.

 

Volgende week zal de Euro Shoe Group zijn plannen volledig uit de doeken doen. De expansieplannen zijn alvast opvallend, want de rest van de markt heeft het al jaren moeilijk. Zo gingen er al verschillende ketens failliet, zoals Schoenenreus, Scapino en Dolcis. De Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van die twee laatste, werd op een bepaald moment trouwens bijna gered door de Euro Shoe Group, maar die fusie kwam er uiteindelijk niet door, waarna Macintosh de boeken moest neerleggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).