Euro Shoe Group verkoopt aantal Avance-winkels | RetailDetail

Euro Shoe Group verkoopt aantal Avance-winkels

Euro Shoe Group verkoopt aantal Avance-winkels

Euro Shoe Group, de eigenaar van onder meer de schoenenketen Avance, heeft zes filialen van het merk verkocht in Nederland. Zo wil het geld vrijmaken om de expansie buiten de grenzen van de Benelux verder te kunnen zetten.

Geld voor expansie

De zes winkels, met name de vestigingen in Amersfoort, Breda, Eindhoven, Haarlem, Schiedam en Doetinchem, worden gekocht door Nelson Schoenen. Dat familiebedrijf is al eigenaar van de keten Nelson, de brandstores van Ecco en de webshop Shoemixx.nl. Bij Nelson Schoenen zien ze de aankoop van de Avance-filialen als een volgende stap in de uitbreiding van het bedrijf. Nelson Schoenen bestaat dit jaar 65 jaar.

 

Euro Shoe Group verkoopt de winkels om zo extra geld vrij te maken. Het bedrijf wil verder uitbreiden, maar wil dat vooral buiten de grenzen van de Benelux doen. Daarom koos het ervoor om enkele winkels in Nederland te verkopen. Het is niet geweten hoeveel Nelson Schoenen betaalde aan Euro Shoe Group voor de zes winkels.

 

Vernieuwde strategie

Euro Shoe Group is ook eigenaar van de merken Bristol en Shoe Discount. Het heeft in de Benelux in totaal 390 winkels. In 2012 haalde het bedrijf een omzet van 322 miljoen euro.

 

De retailgroep werkt momenteel aan een nieuwe strategie, waarbij het zowel het ontwerpen als de ontwikkeling en de productie in eigen beheer wil uitvoeren. Het zet daarbij ook sterk in op crosschannel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.