Euro Shoe Group verkoopt aantal Avance-winkels

Euro Shoe Group verkoopt aantal Avance-winkels

Euro Shoe Group, de eigenaar van onder meer de schoenenketen Avance, heeft zes filialen van het merk verkocht in Nederland. Zo wil het geld vrijmaken om de expansie buiten de grenzen van de Benelux verder te kunnen zetten.

Geld voor expansie

De zes winkels, met name de vestigingen in Amersfoort, Breda, Eindhoven, Haarlem, Schiedam en Doetinchem, worden gekocht door Nelson Schoenen. Dat familiebedrijf is al eigenaar van de keten Nelson, de brandstores van Ecco en de webshop Shoemixx.nl. Bij Nelson Schoenen zien ze de aankoop van de Avance-filialen als een volgende stap in de uitbreiding van het bedrijf. Nelson Schoenen bestaat dit jaar 65 jaar.

 

Euro Shoe Group verkoopt de winkels om zo extra geld vrij te maken. Het bedrijf wil verder uitbreiden, maar wil dat vooral buiten de grenzen van de Benelux doen. Daarom koos het ervoor om enkele winkels in Nederland te verkopen. Het is niet geweten hoeveel Nelson Schoenen betaalde aan Euro Shoe Group voor de zes winkels.

 

Vernieuwde strategie

Euro Shoe Group is ook eigenaar van de merken Bristol en Shoe Discount. Het heeft in de Benelux in totaal 390 winkels. In 2012 haalde het bedrijf een omzet van 322 miljoen euro.

 

De retailgroep werkt momenteel aan een nieuwe strategie, waarbij het zowel het ontwerpen als de ontwikkeling en de productie in eigen beheer wil uitvoeren. Het zet daarbij ook sterk in op crosschannel.

Tags: