Ex-baas M&S doet bod op Lancel

Ex-baas M&S doet bod op Lancel

Investeringsmaatschappij Change Capital heeft een bod uitgebracht op lederwarenmerk Lancel. Ook zou de eigenaar van Lancel, Richemont, op zoek zijn naar een mogelijke koper voor het modemerk Chloé.

Richemont wil focus verleggen

Beide mogelijke verkopen passen in de nieuwe strategie van Richemont, dat zich sinds kort terug meer wil concentreren op zijn horloge- en juwelenmerken. Daarnaast wil het zich ook ontdoen van enkele mindere sterke merken. Reuters meldt dat daardoor merken als Lancel en Chloé van eigenaar zullen wisselen: "Het is niet een kwestie van of het gebeurt maar van wanneer het gebeurt", tekende de nieuwssite op.

 

Change Capital is het investeringsfonds van de voormalige topman van Marks & Spencer, Luc Vandevelde. Het zou echter niet de enige gegadigde zijn. Ook Swire, eigenaar van merken zoals Repetto en Chevignon, zou interesse hebben in Lancel en zou op zoek zijn naar een investeringsfonds, zodat het ook een bod kan uitbrengen. De waarde van Lancel zou gelijk staan aan een jaar omzet, vorig jaar zo'n 135 miljoen euro. Het merk leed toen wel een operationeel verlies van 10 miljoen euro.

Tags: