Ex-baas M&S doet bod op Lancel | RetailDetail

Ex-baas M&S doet bod op Lancel

Ex-baas M&S doet bod op Lancel

Investeringsmaatschappij Change Capital heeft een bod uitgebracht op lederwarenmerk Lancel. Ook zou de eigenaar van Lancel, Richemont, op zoek zijn naar een mogelijke koper voor het modemerk Chloé.

Richemont wil focus verleggen

Beide mogelijke verkopen passen in de nieuwe strategie van Richemont, dat zich sinds kort terug meer wil concentreren op zijn horloge- en juwelenmerken. Daarnaast wil het zich ook ontdoen van enkele mindere sterke merken. Reuters meldt dat daardoor merken als Lancel en Chloé van eigenaar zullen wisselen: "Het is niet een kwestie van of het gebeurt maar van wanneer het gebeurt", tekende de nieuwssite op.

 

Change Capital is het investeringsfonds van de voormalige topman van Marks & Spencer, Luc Vandevelde. Het zou echter niet de enige gegadigde zijn. Ook Swire, eigenaar van merken zoals Repetto en Chevignon, zou interesse hebben in Lancel en zou op zoek zijn naar een investeringsfonds, zodat het ook een bod kan uitbrengen. De waarde van Lancel zou gelijk staan aan een jaar omzet, vorig jaar zo'n 135 miljoen euro. Het merk leed toen wel een operationeel verlies van 10 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).