Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in | RetailDetail

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in
© orientalprincess / Shutterstock.com

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

 

100 winkels in het vizier

Vorig jaar opende de keten 27 winkels, het hoogste aantal tot nu toe. De groei van het bedrijf is opmerkelijk: in 2000 opgericht op een studentenkamer was het eerst enkel online te vinden, maar algauw volgden fysieke winkels. In 2007 opende de eerste buitenlandse winkel (in Antwerpen), inmiddels zit de keten wereldwijd bijna aan honderd vestigingen in 24 landen - tot in het Verre Oosten, Australië en Latijns-Amerika toe. 

 

In de Verenigde Staten heeft Suitsupply inmiddels 33 vestigingen, met nog twee (Boston en Saint Louis) die zeer binnenkort de deuren moeten openen. Van het doembeeld dat Amerikaanse jongeren niets meer moeten hebben van kostuums, trekt oprichter Fokke de Jong zich niets aan: inmiddels komt immers 41% van de omzet uit Amerikaanse filialen, bijna dubbel zo veel als de Nederlandse omzet. 

 

Die expansie kende wel een prijs: van een winst van 3,2 miljoen in 2016 zakte het nettoresultaat in 2017 naar 11,4 miljoen euro onder nul. Daartegenover stond een omzetgroei met liefst 19% naar 245,6 miljoen euro. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

AB InBev haalt meer winst uit minder bier

09/05/2018

AB InBev zag zijn bierverkoop tijdens het eerste kwartaal dalen met 0,2%, maar daaraan koppelt de Belgisch-Braziliaanse biergigant wel een omzetgroei die 1,1% hoger ligt dan verwacht. Ook de brutowinst oversteeg de verwachtingen.