Expresso en Claudia Sträter herstarten met 30 winkels

Gevel met logo van winkel Claudia Sträter
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Van Uffelen houdt 30 van de zowat 60 Nederlandse winkels van Expresso en Claudia Sträter over. De overnemer geeft beide voormalige FNG-ketens een zelfstandige toekomst.

 

200 medewerkers

Van de circa 60 winkels van Expresso en Claudia Sträter in Nederland, die Van Uffelen Groep overnam van Martijn Rozenbooms Nxt Fashion, blijven er 30 bestaan. De beide merken gaan onder hun eigen naam verder en krijgen over enkele weken ook weer een eigen website. 


De Nederlandse modegroep kocht de formules na het faillissement van FNG, maar eerst bezorgde Rozenboom ze al een doorstart. Bij de acquisitie liet Van Uffelen al verstaan dat de onderneming potentieel zag om minimum 30 winkels structureel open te houden en zo minstens 175 medewerkers aan de slag te laten.


Inmiddels zijn er ook akkoorden gesloten met de verhuurders, waardoor de overnemer nu het behoud van 30 winkels kan bevestigen. Er mag wel meer personeel blijven dan oorspronkelijk verwacht: volgens een persbericht kregen al meer dan 200 medewerkers een nieuw contract.

 

Eerste leveringen

Ook met wholesale wordt weer een start gemaakt: “We hebben de afgelopen weken gemerkt dat veel retailers deze merken graag willen blijven verkopen”, zegt Pieter Cox, directeur van de Van Uffelen Groep. “Daarom is het belangrijk dat zij snel kunnen beschikken over de najaarscollecties van Expresso en Claudia Sträter. Vanaf volgende week verwachten wij de eerste leveringen vanuit de producenten.”


Nxt Fashion, die Expresso en Claudia Sträter als eerste kocht uit het faillissement van FNG in Nederland, kondigde net voor de overname door Van Uffelen nog aan dat 15 winkels van Expresso en 5 vestigingen van Claudia Sträter zouden sluiten. Het is niet duidelijk of het om dezelfde locaties zou gaan als de winkels die Van Uffelen nu ook afstoot. Ondertussen weerklinken bij Miss Etam, een voormalige FNG-keten die nog wel onder Nxt Fashion valt, onrustwekkende geluiden over onbetaalde facturen en personeel.