Fikse winststijging voor Inditex | RetailDetail

Fikse winststijging voor Inditex

Fikse winststijging voor Inditex

Het Spaanse modebedrijf Inditex, moederbedrijf van onder andere Zara, heeft in het voorbije boekjaar zijn nettowinst en zijn omzet met maar liefst 10% de hoogte in gestuwd.

280 nieuwe winkels

De totale omzet van Inditex kwam in 2016 uit op 23,3 miljard euro, een groei van 12% ten opzichte van een jaar eerder. Ook op vergelijkbare basis was er sprake van een omzetstijging van 10%, wat aantoont dat Inditex vooral weet te groeien dankzij winkels die al langer dan een jaar geopend zijn. Inditex opende vorig jaar wel 279 winkels in 56 landen, wat het totaal op 7.292 winkels in 93 landen brengt. Daar waren met Nieuw-Zeeland, Vietnam, Paraguay, Aruba en Nicaragua vijf nieuwe markten bij. Online is Inditex al in 43 landen te vinden.

 

In totaal werken er 162.450 mensen voor het bedrijf. Dankzij de goede resultaten mogen 84.000 werknemers voor de tweede keer een speciale winstbonus verwachten. Daarnaast kondigt Inditex een gelijkaardig plan aan voor de komende twee jaar.

 

Investeren

Het brutobedrijfsresultaat steeg van 4,7 miljard euro naar 5,1 miljard euro, terwijl ook de nettowinst met 10% de hoogte in ging naar 3,2 miljard euro. Ondanks de goede resultaten gaat Inditex wel blijven investeren: in 2016 investeerde het al 1,4 miljard euro, vooral in logistiek, technologie, winkels en online groei. Dit jaar moet dat licht stijgen naar 1,5 miljard euro.

 

“Dit is een positieve set van resultaten tegenover al sterke prestaties een jaar eerder. Dit is het rechtstreekse resultaat van de inzet, bezieling en ambities van alle werknemers van de groep”, zegt CEO Pablo Isla.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).