FNG: “Wij hebben winkelsluitingen niet gelekt”

Foto: FNG

FNG reageert op de lijst met namen van te sluiten Brantano-winkels die deze week in de media circuleert. "Wij hebben de lijst niet gelekt", klinkt het. Het lekken van de lijst van winkels veroorzaakte veel deining.

 

Negentien winkels 

Meteen na de ondernemingsraad met de vakbonden dinsdagavond, doken locaties op van vestigingen die FNG plant te sluiten in het kader van zijn herstructurering. Het ging met name om tien winkels van Brantano in Franstalig België, waaronder Doornik en Ath, en negen Nederlandstalige locaties, zoals Tienen en Mol. 

 

Het lekken van de lijst wakkerde de woede van de - sowieso al misnoegde - vakbonden alleen maar verder aan: ze lieten snel weten zich te verzetten tegen de geplande sluitingen en te hameren op een reorganisatie die zich focust op het vrijwaren van zoveel mogelijk jobs en winkels.

 

Belang van sereniteit

Ook de directie laat nu van zich horen met de melding dat ze de lijst van winkels in Vlaanderen en Wallonië die mogelijk zouden moeten sluiten niet heeft gelekt. "De directie heeft zich de voorbije dagen onthouden van commentaar in de pers om te trachten op een constructieve manier met de verschillende stakeholders aan een herstelplan te werken binnen de regels van de wet Renault", klinkt het in een persmededeling.

 

"Wij herhalen het belang om de gesprekken met alle stakeholders op een waardige en serene manier te voeren in een klimaat van wederzijds respect en vertrouwen, om zo het bouwen van een zo sterk mogelijk toekomstplan voor de groep én onze mensen de beste kans op slagen te geven", aldus het management. Dat laat echter niet weten of de circulerende namen juist zijn of niet.