FNG: financiering eerst, jaarverslag later

Winkel van Brantano, een keten van retailer FNG
Foto: FNG

FNG stelt de publicatie van zijn definitieve jaarresultaten nogmaals uit. Het auditonderzoek is bijna afgerond, maar loopt toch nog vertraging op door de dringende zoektocht naar financiële middelen bij de Brantano-moeder.

 

Eerst financiering nodig

De geauditeerde jaarresultaten voor 2019 laten toch nog langer op zich wachten bij FNG: de publicatie wordt uitgesteld tot augustus. Eerder deze week klonk het dat het onderzoek naar de cijfers quasi was afgerond, maar nu laat de Brantano-moeder weten dat de dringende onderhandelingen rond financiering in de weg zijn komen te staan.

 

"De onduidelijke situatie waarin de groep zich op dit ogenblik bevindt op het vlak van financiering heeft geleid tot een verdere vertraging op het vlak van de auditwerkzaamheden", laat FNG weten in een persbericht. Nog deze week hoopt de groep niettemin tot een doorbraak te komen in de zoektocht naar verse middelen.

 

FNG zou op korte termijn 70 miljoen euro nodig hebben om de bestelde wintercollecties mee te betalen. Vorige week lieten de banken echter weten niet in de bres te willen springen: ze stuurden de noodlijdende modeholding wandelen met de boodschap eerst naar andere financieringsmogelijkheden te kijken. Ondertussen zou de directie inderdaad met verschillende partijen in gesprek zijn.