FNG Groep verdient 25 miljoen euro met nieuwe obligaties

FNG Groep verdient 25 miljoen euro met nieuwe obligaties

De Belgisch-Nederlandse FNG Groep heeft met de uitgifte van nieuwe obligaties in totaal 25 miljoen euro weten op te halen. Met dat geld moeten vooral de meest recente overnames van het bedrijf gefinancierd worden.

Nieuw concept Brantano

De nieuwe obligaties zijn het tweede deel van een eerdere obligatie-uitgifte door de FNG Benelux Holding, waarmee in juli van vorig jaar al 20 miljoen euro werd opgehaald. Samen zijn er nu dus in totaal voor 45 miljoen euro aan obligaties uitgegeven, met een jaarlijkse rente van 5,5%.

 

Met het geld wil FNG Groep onder andere recente overnames financieren, zoals die van de Belgische modeketen Concept Fashion in mei. Daarnaast moet ook het nieuwe concept van Brantano sneller uitgerold worden, met een groter assortiment waaronder voor het eerst ook kleding. Enkele winkels hebben dat concept al en zij tonen een omzetstijging tot 20%, wat FNG inspireerde tot een versnelde uitrol.

 

FNG Groep heeft de voorbije jaren flink wat overnames gedaan, waarbij sinds kort ook een focus op herenmode is bijgekomen. Daarbinnen past ook de overname van online modebedrijf Suitcase.