FNG herstructureert Nederlandse tak: 50 banen verdwijnen

FNG herstructureert Nederlandse tak: 50 banen verdwijnen
FNG

FNG, moedermaatschappij van onder meer Miss Etam en Claudia Sträter, hervormt haar Nederlandse hoofdkantoororganisatie waardoor er 50 jobs zullen sneuvelen. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf de benoeming van Richard Turk aan als Managing Director voor FNG Nederland.

 

Centralisatie

FNG wil efficiënter werken en daarom worden alle afdelingen opnieuw ingericht en gecentraliseerd in het kantoor in Diemen. De nieuwe organisatiestructuur zou tegen begin volgend jaar operationeel moeten zijn. Door de hervorming zullen er naar verwachting 50 banen verdwijnen. Er komen wel een tiental nieuwe vacatures in het digitale domein.

 

Naast de reorganisatie kondigt FNG ook de benoeming aan van Richard Turk als Managing Director voor FNG Nederland, dat de merken Miss Etam, Steps, Promiss, Claudia Sträter en Expresso ontwerpt en verkoopt.

 

“Deze structuurwijziging resulteert in een modern georganiseerde fashion(retail) groep met een kostenefficiënte structuur maar vooral maximale scherpte en klantfocus in de merken en operationele excellentie binnen de functionele disciplines. Tegelijkertijd realiseren wij vanuit de structuur een grote flexibiliteit om de strategische uitdagingen in de complexe markt niet alleen het hoofd te bieden maar juist proactief aan te kunnen gaan. Met andere woorden, op deze manier maken we FNG Nederland Fit for the Future”, zegt Turk in een persbericht.