FNG krijgt uitstel van obligatiehouders

FNG krijgt uitstel van obligatiehouders
Beeld: FNG

FNG, het noodlijdende moederbedrijf van Brantano en Miss Etam, heeft een nieuwe horde genomen in de race naar de redding: alle obligatiehouders verlenen nu uitstel van betaling. De eindstreep is echter nog niet in zicht…

 

Een opsteker, maar…

Vanochtend vond een tweede algemene vergadering plaats met obligatiehouders die in totaal 45 miljoen euro investeerden in modegroep FNG. Aan hen moet de retailer dit jaar geen rente betalen. Een eerste vergadering op 26 juni had het vereiste quorum niet bereikt, maar vandaag werden alle voorstellen op de agenda behandeld en goedgekeurd, meldt het bedrijf in een persbericht. Drie andere groepen van obligatiehouders, die samen 30 miljoen euro vertegenwoordigen, gingen eerder al akkoord met uitstel.

 

Het nieuws is een opsteker voor FNG, maar hiermee is de modegroep nog lang niet gered. CEO Paul Lembrechts zal onder meer nog een akkoord moeten vinden met de banken, over een totaal bedrag van wel 260 miljoen euro. Een lening van 20 miljoen euro zou al op 31 juli moeten worden terugbetaald, maar daar heeft het bedrijf het geld niet voor: FNG vraagt uitstel en kwijtschelding van een deel van die schulden. De banken en de Vlaamse overheid – die voor 7,5 miljoen euro borg staat – kijken naar elkaar.

 

Bovendien moet Lembrechts geld vinden om wintercollecties te kunnen inkopen: met lege winkelrekken kan de retailers immers niet overleven. Een eerste bestelling schoenen voor Brantano is naar verluidt al wel besteld, maar verder blijft de situatie hoogst onduidelijk. Mogelijk moet de groep enkele onderdelen verkopen: verschillende kandidaat-kopers zouden zich al hebben aangemeld. Of het zo ver komt, zullen we snel te weten komen: tegen 22 juli heeft de topman uitsluitsel beloofd over het reddingsplan.