FNG krijgt voor 20 miljoen euro uitstel

Gevel winkel van retailer Ellos, vorig jaar overgenomen door FNG
Foto: Shutterstock

FNG heeft een gunstige uitkomst bekomen van zijn obligatiehouders: op de algemene vergaderingen verkreeg de noodlijdende modegroep voor twintig miljoen euro uitstel van terugbetaling.

 

Nog 45 miljoen te gaan

FNG hield vandaag een tweede vergaderronde met zijn obligatiehouders, met de hoop uitstel van terugbetaling te krijgen. Voor een bedrag van 20,1 miljoen euro is dat nu gelukt: drie verschillende obligatieleningen, die normaal op 1 juni 2021 zouden aflopen, hoeft de modegroep nu pas later terug te betalen. Een openstaande obligatielening met nominale waarde van liefst 45 miljoen euro blijft de groep wel nog boven het hoofd hangen, maar daarvan is de vervaldatum juli 2023.

 

Al op 11 juni was het de bedoeling dat de obligatiehouders zouden stemmen voor een verlenging van de terugbetalingstermijn, maar toen waren er voor veel van de obligatieleningen te weinig aanwezigen om tot een geldige stemming te komen. Wel kreeg FNG toen voor 10 miljoen euro uitstel tot 2023.

 

Belangrijke ademruimte

Voor de groep achter Brantano en CKS, die afgelopen maandag gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, is het een belangrijke opluchting. Het bedrijf tornt een hoge schuldenlast en onverwachts zware verliescijfers, met name sinds de jaarcijfers voor het afgelopen boekjaar naar beneden toe moesten worden bijgesteld. Het herstelplan van de groep voorziet onder meer in de sluiting van 47 winkels, schuldherschikking bij de banken en een plan om nogmaals overheidssteun aan te vragen. 

 

In de voorbije weken ontstond eveneens commotie over financiële constructies en transacties die als dubieus werden bestempeld, waardoor ook het krijgen van uitstel bij de obligatiehouders geen zekerheid meer leek.