FNG neemt schoenenmaker Henkelman over

Foto: Brantano

FNG onderhandelt over een strategische overname van Henkelman Groep, een Nederlandse producent van schoenen. Op die manier wil FNG bij Brantano ook schoenen verkopen die het volledig zelf produceert.

 

Marges verbeteren bij Brantano

De Mechelse modegroep is van plan de Nederlandse schoenenfabrikant Henkelman over te nemen, nu Brantano weer op de kaart staat als formule en “de omzet per vierkante meter in de winkels significant is verhoogd”. Op dit moment stuurt FNG al zelf de productie van haar kleding aan via het aankoopplatform van de groep, met vestigingen in Hongkong, India en Turkije. “Om de verticale integratie op een snelle en efficiënte manier ook voor schoenen op hetzelfde niveau te krijgen, ging FNG op zoek naar een strategisch puzzelstuk in de aankooporganisatie en vond deze bij de Henkelman-groep”, aldus CEO Dieter Penninckx.

 

De overname zit in de finale fase, laat FNG weten, en moet nog voor het eind van dit jaar definitief rond zijn. De Henkelman Groep werd 33 jaar geleden opgericht door Theo Henkelman en heeft naast een hoofdkantoor in Weert ook faciliteiten in China. De schoenenmaker is goed voor een omzet van zo’n 45 miljoen euro per jaar en stelt 55 mensen te werk. De oprichter zal normaal gezien minstens tot 2020 zelf in het bedrijf actief blijven.