FNG neemt winkelketen Concept Fashion over | RetailDetail

FNG neemt winkelketen Concept Fashion over

FNG neemt winkelketen Concept Fashion over
Shutterstock

Modegroep FNG heeft zijn arsenaal winkelketens nog maar eens uitgebreid met de overname van de Belgische modeketen Concept Fashion. Die heeft vijftien baanwinkels, die vooral in Oost- en West-Vlaanderen te vinden zijn.

Tweede stap in mannenmode

De overname van Concept Fashion past binnen twee strategische pijlers van FNG Group. Zo kan het zijn collecties dankzij de winkels ook buiten de stadskernen aanbieden en is het een tweede stap in de wereld van de mannenmode. Concept Fashion biedt immers kleding voor mannen én vrouwen aan.

 

Enkele weken geleden nam FNG ook al online modeverkoper Suitcase over en CEO Dieter Penninckx verwacht dan ook dat er synergieën zullen zijn tussen Suitcase en het net aangekochte Concept Fashion. Eerder liet FNG al uitschijnen het concept van Suitcase ook naar fysieke winkels te brengen. Ook de eigen concepten zullen binnenkort mannenmode aanbieden: bij kledingketen CKS zijn die plannen al het verst gevorderd.

 

Penninckx maakt aan De Standaard ook nog duidelijk dat FNG wel veel overneemt, maar dat het dat niet zomaar doet. “Mensen zien ons veel overnemen, maar we kopen niet zomaar wat. Er moet altijd een plus zijn. Brantano hadden we bijvoorbeeld al lang in het vizier. We wisten dat het in een groep zat met problemen en we wisten ook dat er meer uit Brantano te halen was”, zegt hij aan de krant. Binnenkort zullen een aantal te grote winkels van Brantano trouwens een Concept Fashion onder hun dak krijgen, en omgekeerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.