FNG neemt winkelketen Concept Fashion over | RetailDetail

FNG neemt winkelketen Concept Fashion over

FNG neemt winkelketen Concept Fashion over
Shutterstock

Modegroep FNG heeft zijn arsenaal winkelketens nog maar eens uitgebreid met de overname van de Belgische modeketen Concept Fashion. Die heeft vijftien baanwinkels, die vooral in Oost- en West-Vlaanderen te vinden zijn.

Tweede stap in mannenmode

De overname van Concept Fashion past binnen twee strategische pijlers van FNG Group. Zo kan het zijn collecties dankzij de winkels ook buiten de stadskernen aanbieden en is het een tweede stap in de wereld van de mannenmode. Concept Fashion biedt immers kleding voor mannen én vrouwen aan.

 

Enkele weken geleden nam FNG ook al online modeverkoper Suitcase over en CEO Dieter Penninckx verwacht dan ook dat er synergieën zullen zijn tussen Suitcase en het net aangekochte Concept Fashion. Eerder liet FNG al uitschijnen het concept van Suitcase ook naar fysieke winkels te brengen. Ook de eigen concepten zullen binnenkort mannenmode aanbieden: bij kledingketen CKS zijn die plannen al het verst gevorderd.

 

Penninckx maakt aan De Standaard ook nog duidelijk dat FNG wel veel overneemt, maar dat het dat niet zomaar doet. “Mensen zien ons veel overnemen, maar we kopen niet zomaar wat. Er moet altijd een plus zijn. Brantano hadden we bijvoorbeeld al lang in het vizier. We wisten dat het in een groep zat met problemen en we wisten ook dat er meer uit Brantano te halen was”, zegt hij aan de krant. Binnenkort zullen een aantal te grote winkels van Brantano trouwens een Concept Fashion onder hun dak krijgen, en omgekeerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.