FNG neemt winkelketen Concept Fashion over

FNG neemt winkelketen Concept Fashion over

Modegroep FNG heeft zijn arsenaal winkelketens nog maar eens uitgebreid met de overname van de Belgische modeketen Concept Fashion. Die heeft vijftien baanwinkels, die vooral in Oost- en West-Vlaanderen te vinden zijn.

Tweede stap in mannenmode

De overname van Concept Fashion past binnen twee strategische pijlers van FNG Group. Zo kan het zijn collecties dankzij de winkels ook buiten de stadskernen aanbieden en is het een tweede stap in de wereld van de mannenmode. Concept Fashion biedt immers kleding voor mannen én vrouwen aan.

 

Enkele weken geleden nam FNG ook al online modeverkoper Suitcase over en CEO Dieter Penninckx verwacht dan ook dat er synergieën zullen zijn tussen Suitcase en het net aangekochte Concept Fashion. Eerder liet FNG al uitschijnen het concept van Suitcase ook naar fysieke winkels te brengen. Ook de eigen concepten zullen binnenkort mannenmode aanbieden: bij kledingketen CKS zijn die plannen al het verst gevorderd.

 

Penninckx maakt aan De Standaard ook nog duidelijk dat FNG wel veel overneemt, maar dat het dat niet zomaar doet. “Mensen zien ons veel overnemen, maar we kopen niet zomaar wat. Er moet altijd een plus zijn. Brantano hadden we bijvoorbeeld al lang in het vizier. We wisten dat het in een groep zat met problemen en we wisten ook dat er meer uit Brantano te halen was”, zegt hij aan de krant. Binnenkort zullen een aantal te grote winkels van Brantano trouwens een Concept Fashion onder hun dak krijgen, en omgekeerd.