FNG wil terugkeren naar België | RetailDetail

FNG wil terugkeren naar België

FNG wil terugkeren naar België
Foto: Expresso

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

 

Verhuisbeslissing valt in mei

Het hoofdkantoor en de statutaire zetel van FNG bevindt zich sinds de overname van R&S Retail in 2016 in het Nederlandse Zoetermeer en sindsdien noteert de groep ook op de beurs van Amsterdam. Toch zou een verhuis naar Mechelen, het historische hart van FNG, nu voor de hand liggen, vindt oprichter Dieter Penninckx. “We hebben heel wat business in Nederland. Maar het bestuur, de oprichters en het gros van onze aandeelhouders zitten in België. Ook de meeste strategische beslissingen worden nu al op de hoofdzetel in Mechelen genomen”, laat hij weten aan De Tijd.

 

Het modebedrijf laat momenteel een studie uitvoeren naar de effecten van een mogelijke verhuis, maar alles wijst al in die richting: het is alleen nog afwachten of de algemene vergadering in mei de beslissing finaal bekrachtigt. Ook op fiscaal vlak zou de verhuis geen problemen opleveren.

 

Tweede beursnotering op Euronext 

De verhuis naar Mechelen zou op termijn honderd nieuwe jobs moeten opleveren. In België stelt FNG 1500 mensen tewerk, in Nederland zijn er 2000 medewerkers aan de slag. Alle kledij blijft wel in het nieuw in gebruik genomen centrale magazijn in Nederland. Mogelijk heeft de investering van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) vorig jaar iets te maken met de beslissing: PMV heeft sindsdien 5% van de aandelen van FNG in handen.

 

FNG wil ook een tweede beursnotering op de Euronext-beurs van Brussel. De oorspronkelijk Belgische modeholding noteerde eerder al op de niet-gereglementeerde Vrije Markt. Nu wil het echter voor de hoofdmarkt gaan, nog naast de huidige notering op het Amsterdamse Damrak. In de loop van dit jaar zal het daarin volgens Penninckx slagen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.