Foot Locker kent kleine omzetstijging bij start van boekjaar | RetailDetail

Foot Locker kent kleine omzetstijging bij start van boekjaar

Foot Locker kent kleine omzetstijging bij start van boekjaar
Shutterstock

De omzet van schoenenketen Foot Locker is in het eerste kwartaal van 2017 met 0,7% gestegen naar 2 miljard dollar (1,8 miljard euro). De nettowinst daalde wel van 191 naar 180 miljoen dollar (160 miljoen euro).

Trage start

Zonder wisselkoerseffecten steeg de omzet wel met 1,8%, maar op vergelijkbare basis was er dan weer sprake van een groei van 0,5%. “Het eerste kwartaal was een van onze meest winstgevende kwartalen ooit, al voldeed het niet aan onze oorspronkelijke verwachtingen”, zegt CEO Richard Johnson. “De trage start die we kenden in februari, werd jammer genoeg niet volledig goed gemaakt door sterkere verkopen in maart en april.”

 

In het eerste kwartaal opende Foot Locker 30 nieuwe winkels, terwijl er ook 61 winkels werden gerenoveerd of verplaatst werden naar een nieuwe locatie. Daarnaast werden er ook 39 winkels gesloten. Op het einde van het eerste kwartaal had de keten 3.354 vestigingen in 23 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.