Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen | RetailDetail

Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Half juli sluit de Amerikaanse modeketen Forever 21 definitief de deuren in Antwerpen. Het heeft daarover een sociaal akkoord weten te bereiken met de werknemers. Forever 21 kondigde begin dit jaar al aan dat het ging sluiten, wegens te hoge huurprijzen.

Volledig weg uit België

Met de sluiting van de Antwerpse winkel verdwijnt de Amerikaanse keten opnieuw uit ons land. Eerder had Forever 21 ook nog een winkel in de Brusselse Nieuwstraat, maar na een brand in het pand werd besloten om die niet opnieuw te openen.

 

In Antwerpen was er even de mogelijkheid dat Forever 21 met een deel van het personeel zou verhuizen naar een kleinere locatie in de stad, om zo de huurprijs te drukken. Dat idee werd echter vrij snel dgeklasseerd. Forever 21 huurt op de Meir in Antwerpen een pand met drie verdiepingen en een winkeloppervlakte van 5.000 m², maar het genereerde niet voldoende omzet om de huurprijs te verantwoorden.

 

Een groot probleem voor de keten in België is dat de online verkoop hier niet helemaal aanslaat, terwijl die in andere landen instaat voor een belangrijk onderdeel van de omzet. Wereldwijd heeft de keten ongeveer 600 winkels in verschillende landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.