Forse winststijging voor JD Sports | RetailDetail

Forse winststijging voor JD Sports

Forse winststijging voor JD Sports
Shutterstock

Het Britse JD Sports, eigenaar van ketens als Perry Sport en Aktiesport, heeft in het voorbije boekjaar zowel de omzet als de winst fors de hoogte weten in te jagen. De omzet ging er met 31% op vooruit, de winst voor belastingen zelfs met 81%.

54 nieuwe winkels

De totale omzet van het bedrijf kwam in 2016 uit op 2,4 miljard pond (2,8 miljard euro), terwijl de winst voor belastingen dus als een raket de hoogte in schoot naar 238 miljoen pond (280 miljoen euro). Voor het derde jaar op rij was er in het segment Sports Fashion trouwens sprake van een tweecijferige groei.

 

“De fundering van dit succes blijft onze kernsegment Sports Fashion, waar de kracht van JD in zijn kernmarkten meer en meer wordt aangevuld met een groeiend momentum in onze internationale ontwikkeling, met een netto groei van 54 JD-winkels op het Europese vasteland vorig jaar”, zegt voorzitter Peter Cowgill. Naast de opening van de 54 winkels op het Europese vasteland is JD Sports ook bezig met de overname van de Britse keten Go Outdoors. Daarnaast openden er ook twee winkels in Maleisië, terwijl ook de eerste Australische winkel gepland staat.

 

JD Sports verwacht dit jaar geen bijdrage van de Nederlandse ketens Aktiesport en Perry Sport, die het overnam van de failliete Unlimited Sports Group. De groep wil zich immers eerst richten op de stabilisering van de ketens, waarbij zal worden geïnvesteerd in de renovatie en opening van een aantal winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.