Forse winststijging voor JD Sports | RetailDetail

Forse winststijging voor JD Sports

Forse winststijging voor JD Sports
Shutterstock

Het Britse JD Sports, eigenaar van ketens als Perry Sport en Aktiesport, heeft in het voorbije boekjaar zowel de omzet als de winst fors de hoogte weten in te jagen. De omzet ging er met 31% op vooruit, de winst voor belastingen zelfs met 81%.

54 nieuwe winkels

De totale omzet van het bedrijf kwam in 2016 uit op 2,4 miljard pond (2,8 miljard euro), terwijl de winst voor belastingen dus als een raket de hoogte in schoot naar 238 miljoen pond (280 miljoen euro). Voor het derde jaar op rij was er in het segment Sports Fashion trouwens sprake van een tweecijferige groei.

 

“De fundering van dit succes blijft onze kernsegment Sports Fashion, waar de kracht van JD in zijn kernmarkten meer en meer wordt aangevuld met een groeiend momentum in onze internationale ontwikkeling, met een netto groei van 54 JD-winkels op het Europese vasteland vorig jaar”, zegt voorzitter Peter Cowgill. Naast de opening van de 54 winkels op het Europese vasteland is JD Sports ook bezig met de overname van de Britse keten Go Outdoors. Daarnaast openden er ook twee winkels in Maleisië, terwijl ook de eerste Australische winkel gepland staat.

 

JD Sports verwacht dit jaar geen bijdrage van de Nederlandse ketens Aktiesport en Perry Sport, die het overnam van de failliete Unlimited Sports Group. De groep wil zich immers eerst richten op de stabilisering van de ketens, waarbij zal worden geïnvesteerd in de renovatie en opening van een aantal winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.