Franchisers Runnersworld lopen weg met eigen formule | RetailDetail

Franchisers Runnersworld lopen weg met eigen formule

Franchisers Runnersworld lopen weg met eigen formule
Foto: Shutterstock

Een groot aantal franchisenemers van sportketen Runnersworld – er is sprake van bijna de helft – loopt weg en begint een eigen hardloopformule RunX. Vertroebelde relaties met moederbedrijf Euretco zouden aan de basis liggen.

 

Vijf winkels in september

RunX wordt een nieuwe formule voor hardlopers met landelijke dekking. Initiatiefnemer Jacques Kusters, zelfstandige ondernemer van een Runnersworld-winkel in Tilburg, wil de keten meer als echte specialist in de markt zetten. De collectie bij Runnersworld wordt volgens hem te veel van bovenaf bepaald en is ook in de vestigingen van Intersport te vinden.


De nieuwe keten krijgt een coöperatief model, zodat elke winkeluitbater zelf ook mede-eigenaar is het merk. Op die manier wil Kusters een alternatief bieden voor de ontevredenheid die franchisenemers volgens hem voelen binnen Euretco. Een nieuwe strategie, waarbij elke winkel minstens 200 m² groot moet zijn, zou voor velen de druppel de laatste druppel zijn geweest. De bijdrage die franchisenemers moeten betalen wordt opgetrokken, terwijl de zelfstandige winkeliers ook zelf verplichte verbouwingswerken moeten financieren.

 

Een twaalftal franchisenemers zou al in zee gaan met RunX en in september openen normaal gezien de eerste vijf vestigingen. Het mag wel nog niet geweten zijn waar die winkels precies komen. Later komt er nog een webshop en Kusters zegt ook in gesprek te zijn met andere geïnteresseerde franchisers, niet alleen van binnen Runnersworld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).