Fred de la Bretonière verkocht | RetailDetail

Fred de la Bretonière verkocht

Fred de la Bretonière verkocht

Ontwerper Fred de la Bretonière heeft een meerderheidsaandeel van zijn gelijknamige schoenenketen verkocht aan investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal. Hij blijft wel aan boord als ontwerper.

Internationale groeiplannen

De schoenenketen van Fred de la Bretonière bestaat uit dertien eigen winkels, waaronder één in België. Zijn ontwerpen worden daarnaast ook verkocht in honderden andere winkels. "Ik heb er groot vertrouwen in dat Karmijn samen met het huidige managementteam de internationale groeiplannen kan uitvoeren", zegt De la Bretonière aan het NRC Handelsblad.

 

Het exacte overnamebedrag werd niet vrijgegeven, maar het zou om enkele tientallen miljoenen euro's gaan. Karmijn Kapitaal zorgde vorig jaar ook al voor de doorstart van het lingeriemerk van Marlies Dekkers en het zegt zich te specialiseren in de internationale uitrol van Nederlandse merken.

 

Fred de la Bretonière wordt binnenkort 70 jaar. In 1970 verkocht hij zijn eerste ontwerpen via De Bijenkorf. Datzelfde jaar opende hij ook zijn eerste winkel in Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.