Fred de la Bretonière verkocht

Fred de la Bretonière verkocht

Ontwerper Fred de la Bretonière heeft een meerderheidsaandeel van zijn gelijknamige schoenenketen verkocht aan investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal. Hij blijft wel aan boord als ontwerper.

Internationale groeiplannen

De schoenenketen van Fred de la Bretonière bestaat uit dertien eigen winkels, waaronder één in België. Zijn ontwerpen worden daarnaast ook verkocht in honderden andere winkels. "Ik heb er groot vertrouwen in dat Karmijn samen met het huidige managementteam de internationale groeiplannen kan uitvoeren", zegt De la Bretonière aan het NRC Handelsblad.

 

Het exacte overnamebedrag werd niet vrijgegeven, maar het zou om enkele tientallen miljoenen euro's gaan. Karmijn Kapitaal zorgde vorig jaar ook al voor de doorstart van het lingeriemerk van Marlies Dekkers en het zegt zich te specialiseren in de internationale uitrol van Nederlandse merken.

 

Fred de la Bretonière wordt binnenkort 70 jaar. In 1970 verkocht hij zijn eerste ontwerpen via De Bijenkorf. Datzelfde jaar opende hij ook zijn eerste winkel in Amsterdam.

Tags: