Fred de la Bretonière verkocht | RetailDetail

Fred de la Bretonière verkocht

Fred de la Bretonière verkocht

Ontwerper Fred de la Bretonière heeft een meerderheidsaandeel van zijn gelijknamige schoenenketen verkocht aan investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal. Hij blijft wel aan boord als ontwerper.

Internationale groeiplannen

De schoenenketen van Fred de la Bretonière bestaat uit dertien eigen winkels, waaronder één in België. Zijn ontwerpen worden daarnaast ook verkocht in honderden andere winkels. "Ik heb er groot vertrouwen in dat Karmijn samen met het huidige managementteam de internationale groeiplannen kan uitvoeren", zegt De la Bretonière aan het NRC Handelsblad.

 

Het exacte overnamebedrag werd niet vrijgegeven, maar het zou om enkele tientallen miljoenen euro's gaan. Karmijn Kapitaal zorgde vorig jaar ook al voor de doorstart van het lingeriemerk van Marlies Dekkers en het zegt zich te specialiseren in de internationale uitrol van Nederlandse merken.

 

Fred de la Bretonière wordt binnenkort 70 jaar. In 1970 verkocht hij zijn eerste ontwerpen via De Bijenkorf. Datzelfde jaar opende hij ook zijn eerste winkel in Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.