Friday en Superstar verdwijnen volledig uit Nederland

Friday en Superstar verdwijnen volledig uit Nederland
Shutterstock

De Nederlandse winkels van het Belgische Friday en de outlets van Superstar verdwijnen uit het straatbeeld. Friday gaat verder als merk en wordt toegevoegd aan de collectie van CKS, maar Superstar zal volledig verdwijnen.

Mismatch

Friday heeft momenteel twaalf winkels in Nederland, maar die verdwijnen binnenkort dus allemaal. Een deel van hen wordt gewoon gesloten, andere vestigingen worden omgebouwd naar CKS. Het is ook nog niet duidelijk wat er met het personeel zal gebeuren van de winkels die volgende maand de deuren sluiten.

 

Friday werd nog maar een half jaar geleden gelanceerd in Nederland. “Hoewel het merk Friday een duidelijk publiek aanspreekt – Friday blijft als merknaam bestaan, met succesvolle collecties in Nederland, België, Spanje en Frankrijk - is de lancering met een eigen formule in Nederland niet makkelijk geweest", laat CKS in een persbericht weten. “Enerzijds zaten de marktomstandigheden in het bewogen retailjaar 2016 niet mee, anderzijds moet erkend worden dat er een mismatch is tussen het eerder introverte merk en vaak te commerciële ligging van de ex-Superstar panden.”

 

Friday maakt samen met Superstar deel uit van de FNG Group en kwam ook in de winkels van Superstar terecht, toen FNG besloot om op te houden met die keten. Er waren wel nog enkele Superstar outlets, maar die sluiten nu dus ook definitief de deuren.