Geen doorstart voor Henk | RetailDetail

Geen doorstart voor Henk

Geen doorstart voor Henk

Textielketen Henk gaat definitief de deuren sluiten: de curators hebben geen geschikte koper gevonden voor de winkels van de keten. Henk was begin november failliet gegaan, voor de twee keer in een jaar tijd. Nu lijkt het doek dus definitief gevallen.

Tweede faillissement fataal

Henk – dat voorheen gekend stond als Henk ten Hoor – was eerder dit jaar al eens failliet gegaan en had toen een doorstart gemaakt onder de huidige naam. Dat bleek echter geen succes en in november ging de keten opnieuw failliet. Vlak na dat faillissement leken er snel enkele gegadigden te zijn om de keten over te nemen, waaronder concurrent Ter Stal. Er werd echter geen akkoord gevonden en dus is de hoop op een doorstart nu definitief opgeborgen.

 

De winkels zijn sinds het faillissement wel grotendeels opengebleven, vooral om de aanwezige voorraad nog te verkopen. Dat leverde in totaal ongeveer drie miljoen euro op, een bedrag dat vrijwel volledig naar banken en leveranciers zal gaan om de schulden af te betalen. De totale schuld van Henk bedraagt wel zes miljoen euro.

 

De curator zal nu op zoek gaan naar nieuwe huurders voor de twintig panden van Henk en hoopt ook de winkelinventaris te verkopen. "Er zijn allerlei partijen geïnteresseerd om één of meer panden over te nemen", zegt de curator aan Nieuws.nl. Bij Henk werkten 250 mensen. Hun contract werd op tweede kerstdag ontbonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.