Geen doorstart voor Henk | RetailDetail

Geen doorstart voor Henk

Geen doorstart voor Henk

Textielketen Henk gaat definitief de deuren sluiten: de curators hebben geen geschikte koper gevonden voor de winkels van de keten. Henk was begin november failliet gegaan, voor de twee keer in een jaar tijd. Nu lijkt het doek dus definitief gevallen.

Tweede faillissement fataal

Henk – dat voorheen gekend stond als Henk ten Hoor – was eerder dit jaar al eens failliet gegaan en had toen een doorstart gemaakt onder de huidige naam. Dat bleek echter geen succes en in november ging de keten opnieuw failliet. Vlak na dat faillissement leken er snel enkele gegadigden te zijn om de keten over te nemen, waaronder concurrent Ter Stal. Er werd echter geen akkoord gevonden en dus is de hoop op een doorstart nu definitief opgeborgen.

 

De winkels zijn sinds het faillissement wel grotendeels opengebleven, vooral om de aanwezige voorraad nog te verkopen. Dat leverde in totaal ongeveer drie miljoen euro op, een bedrag dat vrijwel volledig naar banken en leveranciers zal gaan om de schulden af te betalen. De totale schuld van Henk bedraagt wel zes miljoen euro.

 

De curator zal nu op zoek gaan naar nieuwe huurders voor de twintig panden van Henk en hoopt ook de winkelinventaris te verkopen. "Er zijn allerlei partijen geïnteresseerd om één of meer panden over te nemen", zegt de curator aan Nieuws.nl. Bij Henk werkten 250 mensen. Hun contract werd op tweede kerstdag ontbonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.