Geen doorstart voor Henk

Geen doorstart voor Henk

Textielketen Henk gaat definitief de deuren sluiten: de curators hebben geen geschikte koper gevonden voor de winkels van de keten. Henk was begin november failliet gegaan, voor de twee keer in een jaar tijd. Nu lijkt het doek dus definitief gevallen.

Tweede faillissement fataal

Henk – dat voorheen gekend stond als Henk ten Hoor – was eerder dit jaar al eens failliet gegaan en had toen een doorstart gemaakt onder de huidige naam. Dat bleek echter geen succes en in november ging de keten opnieuw failliet. Vlak na dat faillissement leken er snel enkele gegadigden te zijn om de keten over te nemen, waaronder concurrent Ter Stal. Er werd echter geen akkoord gevonden en dus is de hoop op een doorstart nu definitief opgeborgen.

 

De winkels zijn sinds het faillissement wel grotendeels opengebleven, vooral om de aanwezige voorraad nog te verkopen. Dat leverde in totaal ongeveer drie miljoen euro op, een bedrag dat vrijwel volledig naar banken en leveranciers zal gaan om de schulden af te betalen. De totale schuld van Henk bedraagt wel zes miljoen euro.

 

De curator zal nu op zoek gaan naar nieuwe huurders voor de twintig panden van Henk en hoopt ook de winkelinventaris te verkopen. "Er zijn allerlei partijen geïnteresseerd om één of meer panden over te nemen", zegt de curator aan Nieuws.nl. Bij Henk werkten 250 mensen. Hun contract werd op tweede kerstdag ontbonden.

Tags: