Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore | RetailDetail

Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore

Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore

Promotex International, eigenaar van modeketen Poker Jeanstore, gaat door een gerechtelijke reorganisatie. De keten kwam in cashflowproblemen na expansie naar Vlaanderen, maar gelooft in een doorstart.

 

Naambekendheid

Tot 1 oktober geniet Promotex International van bescherming tegen schuldeisers, na een uitspraak van de handelsrechtbank van Waals-Brabant. Ten laatste op 3 september zal het bedrijf het herstructureringsplan neerleggen. De keten baat twintig winkels uit, waarvan het merendeel zich in het Franstalige landsgedeelte bevindt.

 

“Sinds 2014 heeft Poker Jeanstore het aantal verkooppunten verdubbeld en zijn omzet verdrievoudigd. Op basis van dat succes besloot Promotex International om in 2017 ook vier winkels in Vlaanderen te openen. De vertraging in de opening van deze nieuwe winkels en de slechte resultaten die ze boekten, hebben onze cashflowpositie verslechterd”, zegt gedelegeerd bestuurder Laurent Allardin in een reactie aan RetailDetail.

 

“We zijn waarschijnlijk te snel geweest en hielden te weinig rekening met de kosten om naambekendheid op te bouwen in Vlaanderen, maar we geloven meer dan ooit in het concept gezien de uitstekende resultaten die we behalen in onze historische winkels. Er is een nieuwe aandeelhouder toegetreden. Met zijn bijdrage en die van de bestaande aandeelhouders heeft het bedrijf voldoende cash voor de nieuwe seizoenen en is het klaar om op een goede basis door te starten.”

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.