Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore | RetailDetail

Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore

Gerechtelijke reorganisatie bij Poker Jeanstore

Promotex International, eigenaar van modeketen Poker Jeanstore, gaat door een gerechtelijke reorganisatie. De keten kwam in cashflowproblemen na expansie naar Vlaanderen, maar gelooft in een doorstart.

 

Naambekendheid

Tot 1 oktober geniet Promotex International van bescherming tegen schuldeisers, na een uitspraak van de handelsrechtbank van Waals-Brabant. Ten laatste op 3 september zal het bedrijf het herstructureringsplan neerleggen. De keten baat twintig winkels uit, waarvan het merendeel zich in het Franstalige landsgedeelte bevindt.

 

“Sinds 2014 heeft Poker Jeanstore het aantal verkooppunten verdubbeld en zijn omzet verdrievoudigd. Op basis van dat succes besloot Promotex International om in 2017 ook vier winkels in Vlaanderen te openen. De vertraging in de opening van deze nieuwe winkels en de slechte resultaten die ze boekten, hebben onze cashflowpositie verslechterd”, zegt gedelegeerd bestuurder Laurent Allardin in een reactie aan RetailDetail.

 

“We zijn waarschijnlijk te snel geweest en hielden te weinig rekening met de kosten om naambekendheid op te bouwen in Vlaanderen, maar we geloven meer dan ooit in het concept gezien de uitstekende resultaten die we behalen in onze historische winkels. Er is een nieuwe aandeelhouder toegetreden. Met zijn bijdrage en die van de bestaande aandeelhouders heeft het bedrijf voldoende cash voor de nieuwe seizoenen en is het klaar om op een goede basis door te starten.”

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.