Groen licht voor overname Tiffany & Co

Ringen van juweliersketen Tiffany in hun juwelendoosjes
graceliuphotos / Shutterstock.com

LVMH heeft (gedeeltelijk) groen licht gekregen voor de overname van Tiffany & Co: de aandeelhouders van de juweliersketen hebben hun zegen gegeven. Nu alleen de concurrentiewaakhond nog...

 

Aandeelhouders akkoord

Een belangrijke horde in de overname van Tiffany & Co door luxegroep LVMH is genomen: de aandeelhouders van de juweliersketen hebben hun fiat gegeven voor de acquisitie en zijn ook akkoord met de afgesproken som van 16,2 miljard dollar (zowat 15 miljard euro). 

 

De deal, die in november vorig jaar werd aangekondigd door LVMH-topman Bernard Arnault, hoeft nu enkel nog de goedkeuring te krijgen van de concurrentie-autoriteiten. Arnault laat weten dat ook daaraan volop wordt gewerkt: nog voor het jaareinde zou de transactie naar verwachting helemaal rond moeten zijn.

 

Strategisch belangrijk

Voor LVMH is Tiffany & Co een strategisch belangrijke toevoeging aan het portfolio: niet alleen was Arnault al een tijdlang op zoek naar openingen op de Amerikaanse markt, de overname is ook een nieuwe slag in de bitsige concurrentiestrijd tussen de Franse miljardair en zijn rivaal François-Henri Pinault van luxehuis Kering. Bovendien betekent de acquisitie ook dat LVMH nu officieel groter is in de juwelenbranche dan concurrent Richemont.

 

Tiffany & Co wordt een zustermerk van onder meer Louis Vuitton, Dior en Bulgari. Vorig jaar tekende de juwelenformule omgerekend vier miljard euro omzet op, LVMH haalde toen een omzet van 53,7 miljard euro.