Groot modemerk moet fikse som betalen na ramp in Bangladesh

Groot modemerk moet fikse som betalen na ramp in Bangladesh

In Bangladesh is enkele jaren na de ramp bij de textielfabriek Rana Plaza een minnelijke schikking bereikt rond de verantwoordelijkheid van een groot modemerk. Dat merk moet nu een grote som neertellen.

 

2,3 miljoen dollar

Het is niet duidelijk over welk merk het gaat, want in lijn met de schikking mag dat niet naar buiten worden gebracht. Wat wel is geweten, is dat het bedrijf een bedrag van 2,3 miljoen dollar (net geen twee miljoen euro) moet neertellen, nadat het beschuldigd werd veiligheidsproblemen in de textielfabrieken niet tijdig in orde te hebben gebracht.

 

Volgens The Guardian zal twee miljoen dollar zal gebruikt worden om problemen bij meer dan 150 textielfabrieken aan te pakken, terwijl de rest naar de vakbonden IndustriALL Global Union en UNI Global Union gaat.Dat geld komt terecht in een fonds dat vakbonden ondersteunt om betere werkomstandigheden te bereiken voor textielarbeiders.

 

Het is de tweede keer op kort tijd dat er een schikking is bereikt met een groot internationaal modemerk, naar aanleiding van hun betrokkenheid bij de slechte werkomstandigheden in de textielindustrie in Bangladesh. Over die eerste schikking, die in december werd bereikt, is nog minder geweten dan over de huidige schikking.