Guess krikt omzet op, maar maakt verlies | RetailDetail

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies
Shutterstock

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

 

Groei in Europa

De omzet van Guess kwam in 2017 uit op 2,36 miljard dollar (net geen twee miljard euro). Dat is een groei van 7,9% ten opzichte van een jaar eerder, bij gelijke wisselkoersen ging de omzet er met 5,3% op vooruit. In Noord- en Zuid-Amerika daalde de retailomzet nochtans met 10,9%, terwijl wholesale met 2,8% groeide. In Europa kwam de omzet 26,7% hoger uit, waarbij de retailomzet 11% hoger uitkwam. In Azië maakte Guess een sprong van 24,3%.

 

Ondanks de hogere omzet leed Guess toch een nettoverlies van 7,9 miljoen dollar (6,5 miljoen euro). Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 22,8 miljoen dollar (18,5 miljoen euro). Dat verlies is voornamelijk te wijten aan eenmalige kosten en de zwakke resultaten in Amerika.

 

“Ik zie nog steeds heel veel mogelijkheden in Europa en Azië, waar we zullen blijven investeren en waar we willen blijven groeien met dubbele cijfers, terwijl we ook de marges vergroten. We blijven ook werken aan het verbeteren van onze winstgevendheid op de Amerikaanse continenten”, zegt CEO Victor Herrero.

 

Guess verwacht in het huidige boekjaar opnieuw met 7 tot 8 procent te groeien en terug winst te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).