Guess weet winstverwachtingen te overtreffen

Guess weet winstverwachtingen te overtreffen

Guess weet winstverwachtingen te overtreffen

Het modemerk Guess heeft in het tweede kwartaal meer winst gemaakt dan verwacht. Nochtans haalde de omzet net niet de verwachtingen van de analisten. Ook de vergelijkbare omzet ging omlaag ten opzichte van een jaar eerder.

 

Sterk gestegen nettowinst, dalende omzet

In het tweede kwartaal haalde Guess een omzet van 545 miljoen dollar (483 miljoen euro). Dat is een daling van 0,2 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015 en lager dan werd verwacht. Op vergelijkbare basis was er zelfs sprake van een daling van 2 procent.

 

De nettowinst ging niettemin fors omhoog, van 18,3 miljoen dollar (16,2 miljoen euro) een jaar geleden, naar 32,3 miljoen dollar (28,6 miljoen euro) in het voorbije kwartaal. Daarmee doet het heel wat beter dan de verwachtingen van de analisten.

 

Guess stelt dat het in het tweede kwartaal sterk presteerde in Europa, Zuid-Korea, China en Japan. Echter, Noord- en Zuid-Amerika en de regio rond China presteerden onder de verwachtingen.

 

Voor het derde kwartaal gaat Guess uit van een omzetstijging tussen 5 en 8 procent. Voor het volledige jaar mikt het merk op een groei van 3 tot 5 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).