Hema wil discount-sectie Hemarkt uitbreiden | RetailDetail

Hema wil discount-sectie Hemarkt uitbreiden

Hema wil discount-sectie Hemarkt uitbreiden

Winkelketen Hema heeft in Den Haag een tweede Hemarkt geopend, waar afgeprijsde artikelen worden verkocht. Als de formule aanslaat, staat de deur open voor bijkomende vestigingen.

Aparte verkoop afgeprijsde artikelen

De eerste Hemarkt werd eind maart geopend in winkelcentrum MegaStores, ook al in Den Haag. Het ging toen om een verkooppunt van 1.195 m², waar allerlei afgeprijsde producten worden aangeboden, gaande van kleding over servies tot speelgoed. De verkoop loopt er goed: de winkel diende al eens gesloten te worden omdat het aanbod grotendeels uitverkocht was.

 

Eind juli opende de keten een tweede Hemarkt, aan de Leyweg in Den Haag. Die verschilt wel op één cruciaal punt van in de Hemarkt in MegaStores: in deze winkel is immers ook het basisassortiment van Hema te koop. De discountafdeling beslaat er zowat 500 m².

 

Hema gebruikt de term Hemarkt overigens ook in zijn webwinkel, waar de keten kortingen tot 70% afficheert.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.