Hema wil discount-sectie Hemarkt uitbreiden | RetailDetail

Hema wil discount-sectie Hemarkt uitbreiden

Hema wil discount-sectie Hemarkt uitbreiden

Winkelketen Hema heeft in Den Haag een tweede Hemarkt geopend, waar afgeprijsde artikelen worden verkocht. Als de formule aanslaat, staat de deur open voor bijkomende vestigingen.

Aparte verkoop afgeprijsde artikelen

De eerste Hemarkt werd eind maart geopend in winkelcentrum MegaStores, ook al in Den Haag. Het ging toen om een verkooppunt van 1.195 m², waar allerlei afgeprijsde producten worden aangeboden, gaande van kleding over servies tot speelgoed. De verkoop loopt er goed: de winkel diende al eens gesloten te worden omdat het aanbod grotendeels uitverkocht was.

 

Eind juli opende de keten een tweede Hemarkt, aan de Leyweg in Den Haag. Die verschilt wel op één cruciaal punt van in de Hemarkt in MegaStores: in deze winkel is immers ook het basisassortiment van Hema te koop. De discountafdeling beslaat er zowat 500 m².

 

Hema gebruikt de term Hemarkt overigens ook in zijn webwinkel, waar de keten kortingen tot 70% afficheert.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.