Herenmodemerk Hackett opent eerste Nederlands vlaggenschip | RetailDetail

Herenmodemerk Hackett opent eerste Nederlands vlaggenschip

Herenmodemerk Hackett opent eerste Nederlands vlaggenschip

In februari moet de eerste eigen winkel van het Britse Hackett zijn deuren openen in de PC Hooftstraat in Amsterdam.

Eerste winkel in eigen beheer

De zoektocht naar een geschikt pand nam echter enige tijd in beslag, maar nu heeft Hackett besloten om zijn intrek te nemen in de PC Hooftstraat 117. Het pand is 300 m² groot. "Wat ons heel erg aansprak hier, is dat - anders dan bij de meeste panden - we de hele pui kunnen benutten. Ook zijn er geen woningen in het pand, waardoor we de hele buitenkant van het gebouw kunnen gebruiken voor onze uitingen", zegt countrymanager Michiel Verzaal aan Fashionunited.

 

Hackett opende in 2010 al een eerste winkel in Amsterdam, maar dat ging toen via een agent: dit is de eerste winkel die in eigen beheer wordt geopend. De huidige winkel van Hackett zal omgebouwd worden naar een multibrandstore. Sinds vorig jaar nam Hackett de distributie van het merk terug volledig in eigen handen.

 

Verzaal sluit niet uit dat er in de toekomst nog winkels van Hackett komen in Nederland, "Maar het is niet ons ultieme doel zo snel mogelijk winkels te openen. We hebben een bestaand wholesalenetwerk, van zo'n zestig winkels, en daar gaan we heel zorgvuldig mee om. Ook hebben we nog shop-in-shops, onder andere bij de Bijenkorf."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.