Herenmodemerk Hackett opent eerste Nederlands vlaggenschip | RetailDetail

Herenmodemerk Hackett opent eerste Nederlands vlaggenschip

Herenmodemerk Hackett opent eerste Nederlands vlaggenschip

In februari moet de eerste eigen winkel van het Britse Hackett zijn deuren openen in de PC Hooftstraat in Amsterdam.

Eerste winkel in eigen beheer

De zoektocht naar een geschikt pand nam echter enige tijd in beslag, maar nu heeft Hackett besloten om zijn intrek te nemen in de PC Hooftstraat 117. Het pand is 300 m² groot. "Wat ons heel erg aansprak hier, is dat - anders dan bij de meeste panden - we de hele pui kunnen benutten. Ook zijn er geen woningen in het pand, waardoor we de hele buitenkant van het gebouw kunnen gebruiken voor onze uitingen", zegt countrymanager Michiel Verzaal aan Fashionunited.

 

Hackett opende in 2010 al een eerste winkel in Amsterdam, maar dat ging toen via een agent: dit is de eerste winkel die in eigen beheer wordt geopend. De huidige winkel van Hackett zal omgebouwd worden naar een multibrandstore. Sinds vorig jaar nam Hackett de distributie van het merk terug volledig in eigen handen.

 

Verzaal sluit niet uit dat er in de toekomst nog winkels van Hackett komen in Nederland, "Maar het is niet ons ultieme doel zo snel mogelijk winkels te openen. We hebben een bestaand wholesalenetwerk, van zo'n zestig winkels, en daar gaan we heel zorgvuldig mee om. Ook hebben we nog shop-in-shops, onder andere bij de Bijenkorf."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).