Herenmodemerk Hackett opent eerste Nederlands vlaggenschip

Herenmodemerk Hackett opent eerste Nederlands vlaggenschip

In februari moet de eerste eigen winkel van het Britse Hackett zijn deuren openen in de PC Hooftstraat in Amsterdam.

Eerste winkel in eigen beheer

De zoektocht naar een geschikt pand nam echter enige tijd in beslag, maar nu heeft Hackett besloten om zijn intrek te nemen in de PC Hooftstraat 117. Het pand is 300 m² groot. "Wat ons heel erg aansprak hier, is dat - anders dan bij de meeste panden - we de hele pui kunnen benutten. Ook zijn er geen woningen in het pand, waardoor we de hele buitenkant van het gebouw kunnen gebruiken voor onze uitingen", zegt countrymanager Michiel Verzaal aan Fashionunited.

 

Hackett opende in 2010 al een eerste winkel in Amsterdam, maar dat ging toen via een agent: dit is de eerste winkel die in eigen beheer wordt geopend. De huidige winkel van Hackett zal omgebouwd worden naar een multibrandstore. Sinds vorig jaar nam Hackett de distributie van het merk terug volledig in eigen handen.

 

Verzaal sluit niet uit dat er in de toekomst nog winkels van Hackett komen in Nederland, "Maar het is niet ons ultieme doel zo snel mogelijk winkels te openen. We hebben een bestaand wholesalenetwerk, van zo'n zestig winkels, en daar gaan we heel zorgvuldig mee om. Ook hebben we nog shop-in-shops, onder andere bij de Bijenkorf."

Tags: